6 juni 2013

Mönsterås fick med sig en poäng från Virserum


 
Oavgjort
Mönsterås spelade idag borta mot Virserum/Järnforsen i pressande värme på Virumsvallen. Efter en lovande start på säsongen har VSGF/JAIK haft det svårt och var i akut poängbehov för att kunna lämna nästjumboplatsen. Nykomlingen Mönsterås har å andra sidan överraskat positivt och intog en mer angenäm andraplats. Men på planen märktes det inte att lagen huserade i olika ändar av tabellen. 2-2 slutade den dramatiska matchen.
Hemmalaget bäst första halvtimmen
VSGF/JAIK rivstartade matchen med energi och i ett högt tempo. Mönsterås såg lojt ut och kom inte alls igång som man är van att se dem. Hemmalagets höga press och energiska anfallsfotboll gjorde att man kom till några bra lägen i straffområdet första halvtimmen, men Mönsterås har släppt in minst mål i serien och är svåra att få hål på.

Målen kommer
Allt eftersom tiden gick jämnade spelet ut sig och sista kvarten var det bortalaget som skapade de hetaste chanserna. Efter en dryg halvtimme fick Ako Eliassi fick på ett skott och på returen höll sig Idris Eliassi framme och satte 1-0 till bortalaget. Kanske inte helt logiskt sett till matchbilden. Tio minuter senare kom Mönsterås i en snabb omställning där Martin Lindqvist läckert lobbade förbi sin back och satte full fart mot motståndarmålet där han passade till Idris Eliassi som placerade in sitt och Mönsterås andra mål i öppen kasse. Bara minuten senare så replikerade VSGF/JAIK. Även denna gång var det en snabb omställning där bollen till slut hamnade hos Anes Mulisic som kunde göra 1-2. Ett psykologiskt viktigt mål strax före halvtidsvilan.
VSGF/JAIK jagar kvittering
Andra halvlek satsade VSGF/JAIK allt för att få in en kvittering och skapade många chanser, men utan skärpa i det sista momentet. Mönsterås kom i en del farliga omställningar, men bortalaget stod inte riktigt att känna igen denna dag och skärpan saknades även där. Med kvarten kvar kom en avgörande minut. Först kom Mönsterås i ett anfall tre mot en, men avslutet slarvades bort. I nästa anfall vann hemmalaget de viktiga närkamperna och bollen hamnade i straffområdet där Anes Mulisic ännu en gång höll sig framme och satte kvitteringsmålet. Dagens andra tvåmålsskytt.

Värmen tar ut sin rätt
Sista kvarten började solen och värmen ta ut sin rätt och det blev hawaiifotboll med flera chanser åt båda håll. Ako Eliassi nickade i ribban för Mönsterås och VSGF/JAIK fick ett par riktigt bra lägen vid straffområdet utan att kunna avgöra.

Mönsteråsbloggen kommenterar
Mönsterås tappade sin 2-0 ledning, men som matchen utvecklade sig får man nog vara glada att man fick med sig en poäng, vilket betyder att man ligger kvar på andra plats i tabellen. Visserligen saknade man sin suveräne mittfältsgeneral Sebastian Karlsson som var avstängd, vilket sannerligen märktes, men även med det i beaktande var man en bit ifrån sin normala nivå, även om man blixtrade till ibland. Det såg ut att saknas energi idag. Varför vet jag inte. Man genomförde också en del byten som kanske delvis berodde på värmen, men när man byter mittback befarar man skada eller halvskada. Överhuvudtaget fick jag en känsla av att alla byten i backlinjen inte enbart berodde på värmen eller missnöje med spelarna. Men det är bara att ta nya tag. Poängen kan visa sig vara mycket värdefull. Det är ju inte så att man visslar och är glad för en poäng när man rattar bilen hem på skogsvägarna mellan Virserum och Fågelfors, men som matchen såg ut kunde man inte vara allt för besviken.
VSGF/JAIK uppvisade bättre energi och kunde med bättre avslut ha vunnit. En intressant notering är att VSGF/JAIK har tagit 4 av sina 6 poäng mot de två topplagen Blomstermåla och Mönsterås.

Mönsterås startade idag med följande 11 (med reservation för positionerna): Målvakt: Mathias Stenfelt. Backar: David Olsson, Johan Nyström, Martin Nilsson, Martin Johansson. Mittfält: Ako Eliassi, Johan Lagström, Denis Halilkanovic, Damir Hasicic, Idris Eliassi Sarzali. Forward: Martin Lindqvist. Inbytta: Manfred Löfström, Hadi Mustafai. Det var många byten och jag kan ha missat en del. Eventuellt hoppade även Sabbah Mustafai och ytterligare någon in.

Virumsvallen var en mysig idrottsplats i en vacker bygd. Bra kvalitet på kiosk och toalett. Bra hängstaket på stå, och trivsamma sittplatser i kullen. Dessutom varierad publik och ett original som kommenterade allt som hände. Missade tyvärr att fota allt.

Som alla kan se så fick Mönsteråsbloggarn vara med i motståndarnas programblad. Det har aldrig hänt tidigare.
 

1 kommentar:

Anonym sa...

Tror du Gif förstärker något i sommar för att kunna behålla den fina positionen dom skaffat sig?