30 juni 2013

Ogräset tar över

Jag tycker förvisso inte om när kommunen fäller träd eller förminskar grönområden, men det finns ju gränser även för mig. Och nyhetstorka är dessutom utmärkt näring för nässlor och annat ogräs.

Hur som helst. Kommunen har ju snyggat till vissa centrala delar av köpingen där turister kan tänkas vistas, som exempelvis rondellen som fått fina blommor. Men så fort man vågar sig ut i de vanliga bostadskvarteren så möts man av högt ogräs, ja även nässlor utmed trottoarerna. Och det är väl ungefär där - vid nässlorna - som min gräns går. Rent allmänt kan man väl säga att välskötta offentliga rum skapar trivsel och innebär respekt gentemot dom som bor där.

Nässlor och annat ogräs växer högt vid Parkgatans trottoarer.

Parkgatans gröna vänner tar över.

Vid rondellen och andra turiststråk har man dock snyggat till det med blomster.

Blommor i rondellen.

Men bara ett stenkast från rondellen hittar man den här. Nå, med lite kreativitet kan man säkert få ihop en vacker sommarbukett av det där.

Återkommer snart med ett inlägg från Mönsterås gamla kyrkogård för att se hur församlingen sköter häckarna där.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Återigen ett intressant reportage från dig :) tycker kommunen även borde snygga till att nere i hamnen bakom lantmännen där husbilarna övernatta. Kan inte vara så trevligt att tillbringa sin semester bland halvmeters högt ogräs. En annan sak, vid restaurangen (kajplatsen) så är det en station där husbilarna tömmer sina toaletter,som restaurangbesökare så är det inte så trevligt med en avföringsstation ca 5 meter ifrån där man äter. Även det borde kommunen ta tag i.

Andy sa...

Än värre är väl att man gör reklam för ställplatserna på skärmen vid E22:an. Man har en fin camping på Oknö (med beläggningsproblem?) och använder skattepengar i dubbel bemärkelse för att "locka turister till köpingen" men samtidigt konkurrerar med Regenbogen, som till råga på allt fick betala en slant för campingen när de köpte den - av kommunen!
PS. Bra inlägg om Oknö tidigare! Trist att man tillåter alltfler trädfällningar och staket för privatpersoner..

Jonny sa...

Tyckte inte Regenbogen hade så många husvagnar/husbilar som vanligt, och om då kommunen gör reklam för ställplatserna så är det ju inte bra. Har missat den reklamen.

Anonym sa...

angående ogräset vid hamnen där husbilar ställer sig. så är de en del turister som tycker de är fint med grönt när de växer där. vet om några stycken ställde just den frågan till dem om vad dem tycker om att. mvh jag.

Anonym sa...

håller med dig om att de växer hej vilt här lite överallt. och förra sommaren vet jag inte om du la märke till att dem tog bort ogräset längs med vägarna efter att semestertiderna var över och alla turister hade åkt. är de inte trevligare och göra det innan tro? ska bli kul och se det blir säkert samma visa denna sommaren. du har en intressant blogg.

Anonym sa...

ogräs är inte snyggt. men ett större bekymmer som handlar om säkerhet är hur bostäderna och även kommunen lägger ut sina suggor och även stora vanliga stenar på gång och cykelvägar för att hindra bilar att köra in. bostäderna har stenar liggande lite överallt bla vid radhusen och vid dagiset på bryggerig. och om du tar dig en tur till cykelvägen mellan hamnen och rampens så är kommunens stenar. både partner sköter detta dåligt är det inte läge och måla dem med någon stark synlig färg och även reflex? man kan ju bara tänka vilken utgång det kan bli om någon skulle cykla in i en sten.

Jonny sa...

Man får väl försöka måla dem i lämplig färg. Tyvärr behövs någon form av hinder enligt min erfarenhet. Innan de satte ut stenarna vid radhusen så hade vi stora problem med bilar som genade genom kvarteret på cykel- och gångvägar. I någon mån fortsätter det då vissa bara kör runt stenarna på gräset. Men man kunde förstås ha hittat på något annat än stenar. Det finns säkert andra mer lämpliga hinder.