11 september 2013

Mönsterås Kommun bjuder in Bert Karlsson (fd partiledare för främlingsfientliga Ny Demokrati)


Efter 35 års oavbruten framgång kan jag kosta på mig att vara ödmjuk. (Bert Karlsson, 1985)

Vi importerar kriminalitet idag av stort format, (Bert Karlsson, Ny demokrati)

Zigenare står för nittio procent av alla brott mot svenska pensionärer. (Bert Karlsson, Ny demokrati)

Vi vet att de flesta som sprider smittan kommer från andra länder och ohämmat går ut bland svenskarna. Jag skulle vilja se Bengt Westerbergs få sin dotter smittad av en flykting. Han pratar så fint om flyktingarna, men han skulle bo ett tag i gettona de skapar. (Bert Karlsson om HIV, Ny demokrati)

Man ska inte gifta sig med folk från andra kulturer, det visar sig gång på gång att det inte går. (Bert Karlsson, Ny demokrati)

Ta tillexempel vaniljglass som mycket väl kan vara gjord på koskit eller rutten gran, vi är alla så himla lurade (Bert Karlsson, när han nyligen besökte en kommun)

Bert Karlsson inbjuden av Mönsterås Kommun
Det är mannen bakom dessa citat som nu besöker Mönsterås med kommunen som arrangör tillsammans med regionförbundet. Mönsterås Kommun gör på sin hemsida reklam för att dansbandskungen och fd partiledaren Bert Karlsson ska komma hit och tala om entreprenörskap. Kommunen bjuder på fika.

Bert Karlsson var tidigare partiledare för det invandrarfientliga Ny Demokrati och gjorde då upprepade främlingsfientliga uttalanden, som han egentligen aldrig har fått ta ansvar för. Han ville inte heller ta emot några romer på Skara sommarland.  Istället har han lyckats bli medias gulleplutt och får vara med i alla sammanhang. Allt gammalt är plötsligt glömt. Vad säger Romerna i Mönsterås om att Bert Karlsson kommer hit? De har förstås aldrig tillfrågats och ingen bryr sig. Bert är ju så rolig. Men Bert representerade den där dumma folkliga IQ0-rasismen - "Di kommer hit och bara får och får"...."Di koster miljarrder"...."Di smitter med äjds". Man blir orkeslös. Har man sagt så dumma saker så borde man vara avstängd på livstid från offentliga skattefinansierade sammanhang.

Bert har dessutom genom åren blivit stämd för bedrägeri av ett antal artister som menar sig ha blivit lurade. Sedan må Bert säkert ha en del goda sidor, men frågan är om det är Bert som ska lyfta Mönsterås från den extremt låga nivån av nyföretagande som vi idag har. Man bör ifrågasätta kommunens omdöme här. Är detta finansierat av skattepengar?

1 kommentar:

Anonym sa...

" Vända kappan efter vinden " i sin hycklande PK'it.