15 september 2013

Styrkebesked av Mönsteråsdamerna mot Vimmerby - nu väntar seriefinal

Mönsterås besegrade idag Vimmerby B med 5-0 och vann därmed den första av de tre sista och helt avgörande matcherna. I nästa omgång väntar nu en äkta seriefinal mot Hjorted/Totebo.

Dags att bekänna färg
Dagens motstånd var inte vilket som helst. Serietrean Vimmerby B hade vunnit 5 matcher i rad och inte släppt in ett enda mål. Med sig hade man 4 spelare från A-laget som toppar division 2. Så idag skulle Mönsteråsdamerna få bekänna färg.

Jämn inledning
Och man märkte direkt att motståndet var av en annan kaliber än de lag man mött de senaste matcherna. Vimmerby började piggt med bra passningsspel och kom fram i några anfall som Mönsterås dock avstyrde. Mönsterås jobbade sig in i matchen och spelet var ganska jämnt inledningsvis i en trevlig match.

Mönsterås tar ledningen
Lagen bytte några halvchanser med varandra, men det blev Mönsterås som fick göra det så viktiga förstamålet. Jag tror det var Moa som fick till ett fint inspel i straffområdet. Bollen hamnade till slut hos Johanna Lewandowski som säkert placerade in 1-0 efter 23 minuter.

Fler mål
Sedan blev det mer och mer Mönsterås. Och på en fint slagen hörna av Olivia Johansson så kunde Moa Persson snyggt nicka in 2-0 i den 33:e minuten. Fem minuter senare var det dags igen. Magdalena Svensson drog en back på högerkanten och fick till ett bra inlägg som målvakten tappade, och efter en studs i ribban höll sig Johanna Lewandowski framme igen och petade in 3-0.

Med tre minuter kvar av halvleken blev Moa Persson omkulldragen i straffområdet. Fram klev Lina Agebjörn som säkert satte 4-0, vilket också blev halvtidsresultatet.

Femte målet
Andra halvlek blev kontrollerad av Mönsterås som ändå fortsatte spela offensivt. I den 54:e minuten fick vi se en fin nickskarv som friställde Linda Almqvist som hårt uppvaktad av jagande back ändå kunde placera in 5-0 fri med målvakten. Sedan hade Mönsterås ganska bra kontroll resten av halvleken.

Övertygande
Det här var en seger som övertygade. Innan match undrade jag för det första om Mönsterås skulle klara av försvarsspelet nu när man plötsligt mötte ett bra lag. Svaret på den frågan blev ett klart och tydligt ja. Den andra frågan var om Mönsterås skulle kunna förbättra sin effektivitet något, vilket är viktigt mot de bättre lagen. Svaret där blir också ett klart ja. Mönsterås hade idag imponerande fokus i avslutningarna, och även om Vimmerby bjöd bra motstånd, så var 5-0 helt rättvist.