22 december 2013

Silly Season och Silly serieindelningSilly Season
Silly Season är över och jag hoppas alla respekterar de datum som gäller och inte börjar dribbla efteråt. GIF har förlorat Martin Nilsson och Ako Eliassi som har gått till värsta rivalen Blomstermåla som spelar en division högre upp. 

GIF förlorar därmed två kvalitetsspelare. Ako gjorde visserligen ibland saker jag inte begrep mig på – han hade bokat spanienresa till årets viktigaste match mot Blomstermåla och blev avstängd flera matcher i början av höstsäsongen för något han gjort i en B-lagsmatch – men när han väl var på planen så var han oftast mycket bra. Med god teknik som innebar att han kunde göra det oväntade, en strålande frisparksfot och en härlig nick, så kommer han att saknas. Dessutom är Ako en trevlig prick. Martin hade mognat till en mycket stabil mittback och var en viktig faktor för att GIF efter flera års kämpande äntligen fått ordning på backlinjen. Se bara hur det gick när han var borta ett par matcher i höstas. Han hade dessutom en fantastisk frisparksfot. Nu har man visserligen tid att bygga nya mittbackspar, men det här är förstås en tung förlust.


När detta väl är sagt är det ändå bra att bara två lämnar. Många lag har ett enormt utbyte av spelare med tio in och tio ut. GIF uppvisar lagstabilitet, vilket ändå bådar gott. Och nu har man ändå tid att spela ihop olika varianter på startelvor. Andra spelare kommer att kliva fram nästa år. Men visst kommer det att krävas målmedvetenhet, uppoffringar och välplanerad logistik för en framgångsrik säsong.


Tre nya spelare har det blivit. Simon Johansson kommer från Högsby och vi har fått tillbaka Andreas Hauge och Fredrik Berglin. Dessutom har GIF flera lovande ungdomar som lär ta steg framåt och vara med och kämpa om att få spela i A-laget. 

Serieindelningen

Smålands FF har lanserat sitt förslag till serieindelning för 2014, och för Mönsterås herrlag blev det spontant ingen rolig indelning. Visserligen får vi fortsätta möta Timmernabben och Fågelfors, samt den nybildade alliansen Fårbo/Ariel, men i övrigt blir det långa resor till platser jag knappt har hört talas om. För egen del är det ytterst tveksamt om jag kan åka på bortamatcher långt borta i Jönköpings län. Men man kan väl inte ha tur varje år förmodar jag. Det som oroar mig är kanske inte resorna i sig, utan mer oron för att de i laget som jobbar inte ska hinna med på bortamatcherna. Jag menar – ska man spela bortamatch i Sävsjö klockan 18.30 en onsdag så måste man åka från Mönsterås vid 14.30-tiden. Det blir orimligt. Hoppas man löser den biten. Annars handlar det förstås bara om att komma över den här indelningen så snabbt man kan och försöka se det positiva - inga lag skrämmer i den här serien.


Annebergs GIF – 6:a i div 4 NV

Djursdala SK – seriesegrare div 5 NÖ

Fågelfors IF – 4:a i div 4 NÖ

Fårbo FF (inklusive Ariel) – degraderad från div 4 elit södra

Lommaryds IF – 2:a i div 5 NV

Mönsterås GoIF – 3:a i div 4 NÖ

Stensjöns IF – 9:a i div 4 NV

Sävsjö FF – 2:a i div 5 Mellersta

Timmernabbens IF – 5:a i div 4 NÖ

Vrigstads IF – 7:a i div 4 NV

Västerviks FF – degraderad från div 4 elit norra

Överums IK – 9:a i div 4 NÖ


Spontant så skrämmer inte lagen mig, utan det är mer det där att få med sig bästa laget på bortamatcherna.

Återkommer om damlaget.

Inga kommentarer: