5 december 2013

Socialdemokraternas ansvar för de högerextremas framgångar


Det finns en vrede i Sverige över sakernas tillstånd. Det gäller alltifrån den förda politiken till den politiskt korrekta eliten som försöker jaga alla som inte tycker exakt som man ska. I det läget är det oerhört viktigt att det finns en tydlig opposition som ligger ganska långt ifrån de partier som har makten. Om inte riskerar många av de missnöjda att rösta på mer extrema partier som SD. Och det är tyvärr där vi är idag. Socialdemokraternas dribblande i mitten och oförmåga att formulera en tydlig oppositionspolitik är den främsta orsaken till att SD har ökat. SD har ju bortåt 15% av LO:s medlemmar.

Samma ansvar gäller på det lokala planet i Mönsterås där S samarbetar med C under hela mandatperioden. Den som vill ha en förändring har ju inte mycket att hoppas på hos S som abdikerat från den så viktiga oppositionsrollen. Risken är då att SD eller än mer högerextrema partier får fler röster. Jag tror inte att S ser sitt ansvar i denna utveckling.

Även Moderaterna har ett stort ansvar eftersom man mer eller mindre har övergett sin konservatism som inte var i närheten av att vara lika trångsynt som SD:s falsarium till konservatism. Men likväl riskerar man förstås att förlora ytliga konservativa väljare när man slutat lyfta klassiskt konservativa frågor som försvaret och brottsbekämpning.

Vad Sverige skulle behöva är ett humant parti med hjärta som gärna hjälper människor i nöd, men som ändå förmår ta itu med den galna PK-kultur som vi blir pådyvlade - den PK-kultur som förbjuder skolavslutningar i kyrkor, kommer med pekpinnar mot könsroller, genustalibaner, förföljelse mot alla med religiös övertygelse. You name it. Det där står ju varje människa med sunt förnuft upp i halsen.

1 kommentar:

Eje Wadebro sa...

När det gäller lokala planet så hade vi önskat att socialdemokraterna skulle vara mera aktiva i Mönsterås. Då de mesta styrs av kommunalrådet som filtrerar känslig information och det finns anledning som vi funnit att kolla fakta i många fall. Det tror jag är en viktig sak för oppositionen i kommunen. Vidare kan vi titta på arbetsmiljön för anställda och bristen på styrdokument för miljön och mycket anna.