29 mars 2014

GIF vann svajig träningsmatch

Mönsterås i vita tröjor vann över Hossmo med 3-1.
Mönsterås vann dagens träningsmatch mot Hossmo (div 4) med 3-1 efter en ganska svajig match där spelet bitvis fungerade, men bitvis avslöjade en del brister som man gör bäst i att slipa bort innan seriespelet drar igång.
Hossmo började respektlöst och hade tidigt en nick i ribban efter en frispark . Mönsterås anföll mest och snabbast, men fick ingen utdelning. Istället var det Hossmo som fick ännu en ramträff innan GIF i anfallet efter kunde göra 1-0 genom den påpasslige Martin Lindqvist som sprang sig fri på en lång fin passning.

Hossmo fortsatte dock att komma fram för lätt och kunde ganska logiskt kvittera efter en halvtimme efter att en spelare fått stå helt omarkerad i straffområdet.
GIF kom sedan fram hyfsat ett par gånger, men avslutningarna ville sig inte. Första halvlek var inte särskilt bra, och även om backlinjen var nykomponerad till stora delar, så borde fokus och tempo ha varit bättre överlag.

I andra halvlek flyttades Lindqvist ut på kanten, vilket gav bättre fart, samtidigt som hela laget höjde tempot. GIF hade nu en bra period och kunde med lite bättre timing ha gjort ett par mål. Spelet gav i alla fall utdelning efter en stund när GIF vann boll på Hossmos planhalva, varpå Oskar avancerade framåt och tog initiativ för ett skott som snyggt letade sig in i mål. 2-1 några minuter in i andra halvlek.
Efter målet hade Hossmo en ganska bra period, men GIF vände spelet snabbt och Idris Eliassi kunde placera in 3-1.

GIF var sedan nära att springa igenom några gånger, men slarvade också en del så kvalitén på matchen sjönk en del. Hur som helst – en seger trots att man idag blandade och gav. Bra sekvenser blandades med mindre bra. Mönsteråsbloggens tre plus går till Johan Törnström i backlinjen som spelade upp sig och efter en stund agerade som en klippa, Oskar Olsson som tog för sig bra på mitten och Martin Lindqvist som river och sliter och springer i alla lägen, samt peppar laget med vinnarskalle.

Noterbart: Hossmo slog tidigare i år GIF:s kommande motståndare i Elitfyran, Alstermo, med 4-2.