1 april 2014

Asfaltparkering istället för villor vid gamla Mekan på Kuggås

En bil och en släpvagn står redan parkerad på platsen där "Mekan" en gång fanns på Kuggås. Istället för de villor som var planerade blir det snart en asfaltparkering för att lösa parkeringsproblemen på Kuggås.
För drygt ett år sedan rev kommunen den anrika Mekaniska verkstaden på Kuggås tvärtemot Länsstyrelsens rekommendationer. Byggnaden hade nämligen ett stort regionalt och lokalt kulturhistoriskt värde. Kommunen ville emellertid att det absolut skulle byggas fem villor på tomten. Men efter drygt ett år har det inte blivit några hus, utan området har blivit en sandöken där svarta kablar bara sticker rakt ut.

Nu har planerna uppenbarligen ändrats. Istället för villor ska kommunen nu låta anlägga en ny parkering.
- Ja, det stämmer. Vi har under många år haft problem med bilar som parkerar på Kuggåsvägen, vilket gör det väldigt svårt för bilar att mötas. Och så kom det här medborgarförslaget om en parkering där gamla Mekan stått. Och eftersom ingen vill bygga hus som vi planerat, så får det bli en parkering istället, säger Urban von Platen på kommunkommandot.
Kritiken har inte låtit vänta på sig. Oppositionen verkar av allt att döma vilja göra det här till en valfråga.
- Ja, absolut, säger Rupert (S). Vi gick med på att riva Mekaniska verkstaden trots att det var arbetarklassens kulturhistoria som strök med. Men det var ju för att alla medelklassossar skulle kunna bygga sina nya hus där, inte för att den gamla överklassen på Kuggås skulle få chansen att parkera sin jävla lyxbilar.
Det ser med andra ord ut att bli en spännande valrörelse i Mönsterås 2014.

2 kommentarer:

Willy Nilsson sa...

Hej, unge man!

Det verkar vara många löften som bryts i många kommuner.

"Skuggregeringar" finns ju såsom begrepp, och "skuggbudget!"

Skulle Du kunna tänka Dig att sätta samman eller bilda någon variant av "skuggkommunstyrelse?"

Hur, eller på vilket sätt en sådan styrelse kan åstadkomma något vettigt undandrar sig min bedöman.
Själv avstår jag av kompetensskäl att blanda mig i det hela, men Du brukar ju inte backa för några utmaningar om sådana skulle förefinnas1

Hälsningar!

Willy

Jonny sa...

Hej Willy!
Jag påbörjade en gång ett projekt på skoj där jag utsåg en lokal kommunal regering. Ska se om jag hittar det.