20 mars 2014

Inför Elitfyran II - Blomstermåla IK

Blomstermåla IK
Det har gått bra för anrika Blomstermåla IK, grundad 1928, de senaste åren under tränare Fredrik Klings ledning och förra året gick man välförtjänt upp i elitfyran. Men så tappade man både tränaren och några av de mest tongivande spelarna. Så frågan är hur det kommer att gå i år som nykomlingar.

Förra säsongen: Seriesegrare i div 4 NÖ.

Förluster: Robert Bratt (Lindsdal), Marcus Strand (slutat), Andreas Kling (slutat), Andreas Johansson (slutat), Joakim Holmström (IFK Oskarshamn), Anton Sinnerström (Högsby).
Nyförvärv: Nick Svensson (Långemåla IF)

Tränare: Erik Johansson (ny). Ass: Johan Elmgren (ny).
Truppen: Ca 32 varav max 17 på träningarna enligt uppgift på hemsidan.

Träningsmatcher: Högsby IK (Elit4)-Blomstermåla 6-2, Mönsterås GIF-Blomstermåla IK 7-3, Blomstermåla IK-Fågelfors (div 4) 1-0.
Mitt tips
Med all respekt för de nya tränarna så kommer det givetvis att märkas att man förlorat en legendarisk tränare och därtill flera av toppspelarna. Om jag räknat rätt står man nu utan 3 av sina 4 bästa målgörare från förra säsongen. Så lyckas man inte ordna en mirakellösning på slutet (ex comeback av Andreas Kling eller att Bratt kommer hem lite tidigare än tänkt) så är det tveksamt om offensiven räcker till i år. Man har dessutom släppt in en hel del mål i två av träningsmatcherna. Men förmodligen sluter man ledet och skärper till sig när det väl gäller. Man har också några unga lovande talanger och vi får väl se om de räcker till. Tror ändå BIK får det tufft och får slåss för att klara sig kvar. Tips: Åker ur eller får i bästa fall kvala.

Inga kommentarer: