20 mars 2014

Inför Elitfyran I - Alstermo IF

Snart dags
Om bara någon månad drar seriespelet igång och Mönsteråsbloggen har nu fattat ett beslut att försöka bevaka fotbollen ungefär som tidigare år. Det betyder att jag kommer att försöka gå på alla matcher såväl hemma som borta för både damer och herrar. Men jag har extremt mycket att göra, så mina artiklar om alla lag inför seriespelet kan bli något kortare än vanligt då jag inte har hunnit göra någon djupare research.

Elitfyran är mer dynamiskt konstruerad än andra serier med både större chanser och risker. De två bästa lagen flyttas upp direkt, medan trean och fyran får kvala till div 3. Sedan följer 4 lag i ingenmansland. Nian och tian får kvala för att hänga kvar och elvan och tolvan får lämna. Det blir alltså viktig kamp om flera placeringar än man kanske annars är van vid. Kul!
Men nu kör vi igång! Först ut är Alstermo IF.

Alstermo IF
Alstermo IF grundades 1927 och är mest känd för sin framgångsrika handbollssektion. Men man har alltså även ett fotbollslag som under några år avancerade som en raket i seriesystemet för att 2011 vara uppe och vände i division tre. Numera är man i elitfyran.

Förra säsongen: 5:a i div 4 elit södra.
Förluster: ?

Nyförvärv: Robert Conde (mittfältare från IFK Berga, 34 år), Kristian Claesson (back från Kalmar AIK, 33 år).
Tränare: David Lidheim (ny)

Truppen: 35 spelare anges på hemsidan. Ganska många är födda första halvan av 1980-talet, men även en del yngre förstås.
Träningsmatcher: Hossmo (div 4)-Alstermo 4-2, Kalmar Södra (div 4) –Alstermo 1-5, Fågelfors (div 4)-Alstermo 2-1, Högsby (elit4)-Alstermo 3-0.

Mitt tips
Alstermo har inte imponerat så här långt under försäsongen och förlorat även mot division 4-lag. Segern mot Kalmar södra säger inte så mycket då Kalmar S har förlorat varenda träningsmatch i år. Förra året hade man ingen given målskytt utan fyra spelare gjorde fem mål vardera. Kanske kan ett par rutinerade nyförvärv ge viss stabilitet, även om man redan verkar ha en hel del spelare födda på 1980-talet. Hur hungriga är dom? Får man inte igång målskyttet så tror jag Alstermo fortsätter sin nedåtgående trend och hamnar på nedre halvan. Det kan rent av bli så att man får kämpa för att slippa kvala, även om en viss rutin i truppen kanske blir räddningen. Tips: Får kämpa om platserna 8-9 kring det nedre kvalstrecket.

Inga kommentarer: