8 mars 2014

Mönsterås GIF har nåt riktigt bra på gång - 7-3 mot Blomstermåla

Mönsterås vann med 7-3 mot Blomstermåla. Båda lagen spelar i Elitfyran.
Efter 30 minuters underbar propagandafotboll ledde Mönsterås med 5-0 mot Blomstermåla. I andra halvlek visade Blomstermålas unga lag hjärta och kunde reducera ett par gånger innan slutresultatet kunde skrivas till 7-3.
Mönsterås satte full fart direkt och bjöd på en underbart sprudlande anfallsfotboll av sällan skådat slag på IP. Redan efter fem minuter klingade det i stolpen. Hemmalaget kom i våg efter våg och fortsatte rada upp chanser. Om det inte var Idris Eliassi som snurrade upp hela BIK-försvaret till Jacobs Gränd, så var det Martin Lindqvist som rusade ifrån sina backar likt en gepard som leker med utmattade sega zebror. Efter en kvart kunde inte Blomstermåla stå emot längre, utan Lindqvist kunde göra 1-0. GIF hade sedan bud på flera mål direkt, men det dröjde sex minuter innan Manfred Löfström dundrade in 2-0 på ett exklusivt elegant långskott. Tre minuter senare gjorde Lindqvist sitt andra mål, som betydde 3-0.

GIF spelade nu helt ut Blomstermåla som ledsamt nog saknade några av sina tongivande spelare. Och då räckte man helt enkelt inte till mot ett toppat Mönsterås som förutom de nämnda Lindqvist och Idris, hade med sig Simon Johansson och Mattias Rehn som tillsammans formar en fullständigt ursinnig offensiv. Lägg därtill att GIF idag förstärktes i backlinjen av Johan Törnström.
Efter en halvtimme så presenterade sig Rehn genom att vinna tillbaka en boll på ett oerhört starkt sätt. Därefter passade han fint till Lindqvist som spelade in till Idris som satte 4-0. Snyggt! Två minuter senare utökade Rehn till 5-0. Några minuter senare fick GIF Johan Lagström utvisad efter vad jag tyckte var en väldigt petig domarinsats. Även fysiska spelare måste ju få lite utrymme. Efter det kom hemmalagets balanserade spel av sig något. Blomstermåla kom fram lite mer och kunde reducera till 1-5 efter 38 minuter. I halvlekens sista sekunder kunde dock Rehn utöka till 6-1 på skott efter en hörna. Får han en sekund på sig att skjuta blir det i regel mål.

I andra halvlek bytte GIF ut ungefär 4-5 spelare och dominansen mattades något i och med att tempo och fokus blev sämre, vilket det lätt blir när man har en stor ledning. Istället kunde Blomstermålas unga talanger visa hjärta och reducera två gånger efter lite dribbel och okoncentration i uppspelen. Innan matchen var över fastställde Mönsterås slutresultatet till 7-3 genom Simon? Det ska sägas att hemmalaget skapade några riktigt kvalificerade målchanser även i andra halvlek där det borde ha blivit mål på minst tre.
Hur som helst så imponerade Mönsterås stort i första halvlek och när man har sina bästa spelare samtidigt på planen så är man helt enkelt jäkligt bra just nu. Man verkar också ha en bra bredd och de spelare som fick chansen i andra halvlek gjorde på intet sätt bort sig och flera av dem är ju i klass med startelvan. Slipper man skador på nyckelspelare kan det rent av bli så att GIF blandar sig i toppstriden.

För Blomstermåla ser det ut att bli ett mödosamt år. Man har förlorat en hel del spelare och truppen verkar smal och ung och känslig för frånvaro. Men jag tycker ändå att man visade hjärta i andra halvlek och några spelare visade fina tekniska kvaliteter. Återstår att se om det räcker för att hålla sig kvar i elitfyran. Idag höll man inte elitfyraklass.
GIF:s startelva: Mathias Stenfelt, Hadi Mustafai, Johan Nyström, Johan Törnström, Martin Nilsson, Idris Eliassi Sarzali, Johan Lagström, Mattias Rehn, Manfred Löfström, Martin Lindqvist, Simon Johansson. Andra som fick spela: Martin Johansson, Ako Eliassi, Robin Berg, Oskar Olsson, Rikard Ulvenhag Nyström.