16 april 2014

Försnack och tips inför omgång 1 av Elitfyran – Derbyfest direkt

Derby i premiären
Så har det äntligen blivit dags för seriepremiär i Elitfyran. Det är samma spänning och förväntan varje år. Och denna säsong blir det en hel del nya idrottsplatser att besöka, vilket är en del av charmen. Serien rivstartar emellertid hemma på långfredagen med derby mot IFK Oskarshamn (klockan 16.00). Hoppas nu att publiken kommer och skapar lite stämning.

GIF fick ju en friplats och skulle kunna gå in i seriespelet utan någon som helst press. Men så värvade man bra och plötsligt skenade förväntningarna iväg. Men som jag skrev häromdagen. Framgången kommer inte automatiskt för att man ställer Rehn och Törnström på planen. GIF måste agera som ett lag som ger allt i alla lägen. Jag är faktiskt inte särskilt orolig för den biten.

I premiären får GIF alltså möta nykomlingen IFK Oskarshamn. Under försäsongen vann GIF med 4-1, men det kan vi strunta i nu. IFKO verkar ha haft sin skyttekung Amar Zubcevic skadad de senaste matcherna, om jag förstått rätt, men nu lär han vara tillbaka. Hans frånvaro kan ha stärkt IFKO som lag. Hur som helst tror jag att vi får se ett bättre IFKO nu än i träningsmatchen.
Mönsterås har blandat och gett lite under försäsongen, men när man har spelat som bäst har det sett riktigt bra ut. Kan man nå den nivån större delen av matchen så kan det gå riktigt bra. Varje poäng GIF tar i Elitfyran är värdefull, och jag tror på seger i premiären. GIF har helt enkelt för många bra spelare som formar ett helgjutet lag. Mönsterås må ha en tredjedel så många invånare som Oskarshamn, men är tre gånger så bra på fotbollsplanen. Det är det som räknas på riktigt. (OAIK, då? säger vän av ordning. Nja, nu är sammanhanget denna match och då får man yxa till det lite.)

Tips omgång 1
Torsdag 17 april

Hvetlanda GIF-Alstermo IF 1-1
Alstermo blandar och ger och kanske kan man knipa en poäng i premiären.

Fredag 18 april
Tranås FF-Ängö BK 1-2
Lång resa för Ängö, men tror ändå det blir vinst.

Högsby IK-Glömminge IF 3-1
Högsby har gjort en bra försäsong och här bör det kunna bli tre premiärpoäng.
IFK S/RIF-Tjust IF FF 0-1
Svårtippat, men tror Tjust är något bättre.

Kalmar AIK-Blomstermåla IK 3-0
Veckans säkraste match på pappret, men osvuret är bäst.
Mönsterås GoIF-IFK Oskarshamn 3-1
GIF tar sina första poäng i elitfyran genom en fin derbyseger.

Inga kommentarer: