10 april 2014

Inför Elitfyran XII - Mönsterås GoIF

Mönsterås GoIF
För två och ett halvt år sedan var Mönsterås ett mål ifrån att åka ner i sexan. Nu är man plötsligt i Elitfyran och det blir förstås ett utomordentligt spännande äventyr. Det är bara att njuta.

Förra säsongen: Trea i div 4 NÖ. Fick friplats i Elitfyran.
Förluster: Niklas Kindberg (Timmernabben), Alfred Ekwall (Timmernabben)

Nyförvärv: Fredrik Berglin (Timmernabben), Andreas Hauge (Fliseryd), Simon Johansson (Högsby), Mattias Rehn (OAIK), Johan Törnström (OAIK), Mirza Mehmedovic .
Tränare: Leif Karlsson (ny), Stefan Berkeby (ny).

Truppen: 38 spelare.
Träningsmatcher: Mönsterås-IFKO 4-1, Mönsterås-Timmernabben (div 4) 1-1, Mönsterås-Blomstermåla 7-3, Glömminge-Mönsterås 2-1, Runsten/Möckleby (div 4 )-Mönsterås 3-5, Mönsterås-Hossmo (div 4) 3-1, Mönsterås-Läckeby (div 5) 4-0.

Mitt tips: Mönsterås måste vara det lag som har gjort de bästa värvningarna på den här nivån och har definitivt en av seriens bästa offensiver. Kanske kunde man befara att det skulle bli lite framtungt. Men med värvningen av Törnström har en bra backlinje blivit ännu bättre. Lyckas man nu bara bevara den fina lagandan med den hårdare konkurrensen så kan det bära långt. Det enda negativa är väl att man inte hade planerat så många träningsmatcher mot lag från elitfyran. Men motståndet blir förstås tufft, så mitt positiva tips är i all ödmjukhet. Topp 4 tror jag på, även om det är fullt godkänt att hänga kvar.

Inga kommentarer: