10 april 2014

Så här går det i östra Elitfyran

Mönsteråsbloggen har nu presenterat alla lag i östra Elitfyran och så här en vecka innan serien drar igång kan det vara dags att berätta hur allt slutar.

Vad jag förstår så förflyttas de två bästa lagen direkt upp i trean, medan lag 3 och 4 får kvala till trean. Lag 9 och 10 får försöka kvala sig kvar och lag 11 oh 12 åker ur direkt.

Om Kalmar AIK inte blir ett topplag i år så är det ytterst förvånande. Kalmar AIK får gälla som favoriter till seriesegern. Vilket lag som tar den andra direktplatsen till trean är kanske mer svårtippat, men Ängö bör ligga bra till, med Högsby och Mönsterås som outsiders. Mönsterås och Högsby bör ha goda chanser att ta kvalplatserna (sagt i all ödmjukhet), även om ett lag som Glömminge har vissa chanser. I botten tror jag vi återfinner IFK S/RIF som verkar ha en ung och smal trupp. Däremot vill jag inte helt räkna ut Blomstermåla som vissa gör. De kan kanske överraska och undvika direktnedflyttning.

Jag tror det blir många jämna matcher i den här serien.
Så här tror jag serien slutar

1. Kalmar AIK
2. Ängö BK
3. Mönsterås GoIF

4. Högsby IK
5. Glömminge GoIF

6. IFK Oskarshamn
7. Hvetlanda GIF
8. Tranås FF
9. Alstermo IF

10. Blomstermåla IK

11. Tjust IF FF

12. IFK S/RIF

2 kommentarer:

Nicke Grozdanovski sa...

Det blir långa resor för dig till bortamatcherna`:)

Jonny sa...

Vetlanda, Tranås och någon till innebär långresor, men hade vi stannat i fyran så hade det blivit än värre i den serien.