22 maj 2014

Boken kan nu förhandsbeställas även via förlagets Internetbokhandel


Bokomslaget  till min nya bok är färdigt och boken går nu till tryckeriet. Till höger framsidan, sedan ryggen och till vänster baksidan. (Omslag: Emelie Jonsson. På framsidan, jag som sexåring. Baksidan visar Mönsterås från ovan, särskilt de kvarter där jag växte upp.) Beräknat releasedatum blir 3 juni.

Boken kan förhandsbokas direkt från mig på joni7229@gmail.com eller på 072-3054077(se bloggens högerspalt). Om någon inte vill beställa från mig kan den nu även förhandsbokas från förlagets egen bokhandel. Jag tar hem 150 ex och har i nuläget 105 förhandsbokningar. Förlaget får då 50 ex att sälja via sin nätbokhandel.

Så en sak om omslaget. Språkpoliser kommer säkert att påpeka att "Mönsteråsbarn" särskrivs i titeln och att det borde ha varit ett bindestreck. Jo, men jag anser att man just på bokomslag kan låta det estetiska väga tyngre än det språkligt korrekta. Jag gillar helt enkelt inte bindestreck på omslag. Språkrådet rekommenderar bindestreck i de flesta sammanhang, men noterar också att:

"I vissa specialtexter, bl.a. på förpackningar, bokomslag och skyltar förekommer det att bindestreck utelämnas när ord delas upp på två rader" Språkrådet (Svenska skrivregler 2008: 79)

Dessutom kan nu titeln tolkas på två sätt.
Personligen kan jag tycka att boken är ett måste för alla som är genuint intresserade av Mönsterås historia eftersom stora delar av mitt liv har utspelat sig där. För innehållsförteckning, se här.

Inga kommentarer: