23 maj 2014

Fredagstankar

Osmart bil
Idag blev det till att stiga upp tidigare och åka till verkstaden med bilen. Stöldlarmet går igång utan förvarning lite för ofta. Men de hittade felet – en koppling signalerar att motorhuven är öppen fast den inte är det. De datorstyrda bilarna är inte alltid smarta.

Migrändag
I övrigt blev det en migrändag, även om jag varit på jobbet. Jag är lyckligt lottad eftersom jag inte drabbas så hårt att jag blir illamående eller är i behov av ett mörkt rum. Nu börjar det dessutom släppa.
Boken på tryckeriet
Känns skönt att boken är på tryckeriet. Nu kan jag slappna av några dagar och bara vänta. Är ödmjukt tacksam att jag redan fått över 100 förhandsbokningar av boken. Tror upplagan är slutsåld innan sommaren är slut. Misstänker i och för sig att vissa kommer att försöka att tiga ihjäl boken då den inte enbart förmedlar mönsterbilden av Mönsterås, men det går ju inte att tiga ihjäl det fria ordet. Boken kommer att bli läst och uppskattad. Kanske en kultbok.

Har erbjudit biblioteket två gratisexemplar och de tackade ja utan att fråga kommunalrådet först. Jag har ibland så låga tankar om mig själv att jag inte ens tror att nån vill ha boken gratis.
Jag är ju egentligen mycket nöjd med både bokens innehåll och omslaget. Utan att skrävla så är denna bok det mest genomarbetade och genomtänkta jag skrivit. Jag känner att den kombinerar kärlek och uppskattning gentemot hembygden med den skarpa analysen. Jag tycker att jag har lyckats sätta in mitt liv i ett historiskt och ideologiskt sammanhang. För att uttrycka mig som en idrottsman - jag var i toppform när jag skrev.

Och omslagets sorgsna ton älskar jag eftersom det är provocerande att vara sorgsen i Mönsterås. Fast vem vet vilken glädje som döljer sig bakom de sorgsna ögonen.
Nu ska jag snart gå på fotboll. Sen blir det ett glas vin ihop med min fru.

Boken kan förhandsbeställas av mig via joni7229@gmail.com (se bloggens högerspalt) eller hos förlagets nätbokhandel.

Inga kommentarer: