20 maj 2014

Bokomslaget på gång

För den som följer bokutgivningsprocessen kan jag meddela att vi nu är färdiga med inlagan och har börjat jobba med bokomslaget. Därefter är det dags för tryckeriet. Boken ska tryckas i 200 ex och drygt 100 är förhandsbokade via Internet. En respons över all förväntan hittills. Kul! Och då har ändå nästan inga på mitt jobb, min kyrka eller min släkt förhandsbokat den än. Ska påbörja lite traditionell marknadsföring också snart.

Om du vill förhandsbeställa boken av mig, se bloggens högerkant.

En hyfsat detaljerad innehållsförteckning finns nu att beskåda här.

Bokens baksidestext blir troligen denna:

Författaren har levt 34 av sina 46 år i den småländska köpingen Mönsterås. I denna bok berättar han om sin tämligen idylliska uppväxt i gamla arbetarkvarter där barnen ännu kunde leka fritt i kusliga ödehus, hemlighetsfulla vildträdgårdar och olåsta dunkla källare - kvarter som idag har förlorat mycket av sin charm på grund av allt för nitisk detaljplanering.

Men det är också en berättelse om att inte passa in, om att växa upp i ett samhälle där det gällde att vara på ett visst sätt för att slippa klander och pennalism. Det handlar om längtan bort till nya världar och om viljan att förkovra sig, för att sedan återvända hem till barndomens gator och märka att allt och inget hade förändrats.

Inga kommentarer: