18 maj 2014

Ännu en förlust för Mönsteråsdamerna

Mönsteråsdamerna missade chansen att börja klättra uppåt i tabellen och tvingades istället notera sin fjärde raka förlust. Runsten/Möckleby utnyttjade effektivt hemmalagets misstag och kunde till slut vinna komfortabelt med 5-1.
Bortalaget började bäst och parkerade på GIF:s planhalva, men efter några minuter började även GIF gå framåt. Efter en kvart lyckades emellertid inte Mönsterås få bort bollen som hamnade rakt på motståndarnas Elina Nilsson som enkelt kunde lobbskjuta 1-0 för gästerna.

Runsten/Möckleby hade mest substans i sina anfall, medan hemmalagets spel kändes mer chansartat. I den 27:e minuten blev det strul efter en hörna och ännu en gång misslyckades Mönsterås med att få bort bollen, och då höll sig Victoria Petersson framme och gjorde 2-0.
Efter dryga halvtimmen kom Mönsterås i ett fint anfall där till slut Magdalena Svensson blev frispelad och säkert kunde placera in reduceringen till 1-2. Nu var Mönsterås lite på gång, men med fem minuter kvar av halvleken fick bortalaget det så psykologiskt viktiga 3-1-målet – ett ganska löst lobbskott från Elina Nilsson som letade sig in i mål.

I andra halvlek kom hemmalaget till fler anfall och det såg inledningsvis bättre ut. Men tyvärr fick man ingen utdelning och istället kunde Runsten/Möckleby kontra och göra 4-1 i den 69:e minuten efter slarv i hemmalaget. Elina Nilssons tredje mål. Några minuter senare kunde Elina göra sitt fjärde och bortalagets femte mål efter en ny kontring då GIF slarvat och förlorat boll.
Mönsterås kämpar, men får inte till spelet just nu. Laget slarvar och förlorar boll för ofta, vilket straffar sig direkt på den här nivån. Samtidigt blir det för många chansbollar framåt, och när laget kommer fram på kanterna så är det för få som fyller på i straffområdet. Därmed kan man inte utnyttja den snabbhet som finns i laget. Vi får hoppas på en vändning. En vinst och lite nytt självförtroende kan räcka. Nu gäller det att visa bra lagmoral.