24 maj 2014

Botten nådd GIF - Det kan bara bli bättre nu

Varför satt en av GIF:s bästa spelare på läktaren och låtsades vara sjuk? Varför skriver spelare kritiska inlägg om sitt lag på Twitter? En sådan sak gör man inte utan väldigt goda skäl? Ska det nu börja tjafsas och tystas ner i GIF igen så kommer jag definitivt att välja opera som fritidssysselsättning framöver. Fotboll är min frizon där jag rensar skallen från vardagens tjafs. Visa respekt mot fansen och lös det här snabbt öppet och ärligt, håll ihop och fokusera på fotboll. Så över till matchen.

Derbyt mellan Mönsterås och Högsby blev tyvärr inte särskilt spännande, utan bortalaget fick tidigt ett övertag i matchen som också gav utdelning i målprotokollet. Efter 90 minuter hade Högsby gjort 6 mål och Mönsterås 0.
Högsby började matchen med ett enormt tryck mot Mönsteråsmålet och radade upp kvalificerade chanser. Det dröjde sex minuter innan hemmalaget kom fram i sitt första riktiga anfall. Mönsterås skapade ett par luriga hörnor, men det var ändå helt logiskt att Högsby tog ledningen med 1-0 efter tio minuter. Mönsterås hängde inte med på en snabb frisparksvariant och så kunde Oliver Lundström göra mål. Ungefär samma frisparksvariant gick man på mot Alstermo och från läktaren är det tyvärr väldigt lätt att se att den ska komma.

GIF lyckades jämna ut spelet under några minuter, men sedan tog Högsby över igen och hade bud på flera mål, men missade bland annat öppet mål. I den 35:e minuten kom ändå 2-0-målet efter att en spelare fått fritt utrymme i straffområdet.
Den som trodde att GIF skulle förbättra spelet i andra halvlek blev besviken. Det dröjde bara tio minuter innan Högsby kunde utöka till 3-0 efter att bollen studsat fram och tillbaka i straffområdet några gånger utan att hemmalaget fick kontroll på bollen. Några sekunder senare frispelades Oliver Lundström som enkelt placerade in 4-0. Innan matchen var över gjorde bortalaget ytterligare två mål.

Mönsterås har fått en tuff start i Elitfyran. Vi får hoppas att man samlar sig och visar att det trots allt är där man hör hemma.