24 maj 2014

Efterlängtad poäng för Mönsteråsdamerna

GIF:s damer tog idag sin första poäng i div 2 genom att spela 1-1 mot Kalmar Södra. En högst välförtjänt poäng och psykologiskt viktigt.

Mönsterås började starkt och kom fram fint. Linda Almqvist jobbade och slet och utmanade hela tiden Kalmarförsvaret. Ebba Körge började också starkt, vågade gå framåt och fick på både ett bra skott som gick utanför och ett inlägg som tog i ribban.
Kalmar var emellertid inte ofarliga och Anna-Lena tvingades till ett par fina ingripanden, men Mönsterås kändes definitivt hetare de första 25 minuterna. Halvlekens andra del började Kalmar rulla boll bättre och GIF sjönk ner en aning, men lyckades försvara sig fokuserat.

I andra halvlek började Kalmar något bättre och efter tio minuter kunde man göra 1-0 efter en tilltrasslad situation i GIF:s straffområde där Johanna Andersson till slut lyckades peta in bollen.
Men Mönsterås kämpade sig in i matchen igen och började skapa chanser. En kvittering hängde definitivt i luften. Och med tio minuter kvar så passade Linda fint fram till Johanna Lewandowski som inte gjorde något misstag utan satte 1-1.

Mönsterås slog sig inte till ro med en poäng, utan gick nu för tre poäng. Och det var nära att den djärva inställningen hade lönat sig. För på övertid var det ytterst nära två gånger att GIF hade fått in segermålet. Men en poäng var ändå ett trendbrott som kan visa sig värdefull när allt ska summeras. Damerna verkar tro på sig själva, och med den inställningen lär det bli fler poäng.
PGA tekniskt missöde blev det inga bilder idag.