15 maj 2014

Försnack och tips inför omgång 5 av Elitfyran

Dags att vakna
Omgångarna tickar på nu och det är hög tid att vakna för de lag som inte gjort det. De som fått en dålig start kan inte bara springa omkring och tro att det plötsligt ska bli bättre. Det kräver hårt jobb och en strategi. Det gläder mig att GIF verkar ha bra lagmoral och god stämning trots de senaste motgångarna. Det är i alla fall de signaler jag har fått.

GIF fick två bortamatcher på raken och sådant tycker jag egentligen inte om, men hur som helst väntar i denna omgång IFK Stockaryd/Rörviks IF – ett lag som jag tippade i botten, men som ändå lyckats knapra ihop 3 poäng. Jag har nog underskattat det laget, så GIF måste spela på topp för att vinna. Och nu börjar det ju bli dags för det. GIF har definitivt kapacitet för vinst. Det handlar just nu bara om att våga göra det man kan på planen – stenhård disciplin bakåt och djärvhet framåt.
Mitt tips omgång 5

16 maj
Hvetlanda GIF-IFK Oskarshamn 2-1
Ska man tro Hvetlandas referat så har de varit det bättre laget i så gott som varenda match de förlorat, och jag är benägen att tro så. Jag tror IFKO får det tufft här på bortaplan. IFKO är ju i desperat behov av att börja ta poäng.

17 maj
Tranås FF-Blomstermåla IK 2-1
Blomstermåla är inte alls så dåliga som vissa sagt. Men jag hade det på känn. Fast BIK är betydligt sämre borta. Ovisst. Hemmaplan får avgöra.

Högsby IK-Kalmar AIK 1-2
Kalmar AIK blir svåra att stoppa i år och lever än så länge upp till förväntningarna. Högsby blandar och ger, har kapaciteten, men får inte alltid ut allt.
IFK S/RIF-Mönsterås GoIF 0-2
Aldrig att Mönsterås gör två bottennapp i rad. Här kommer en behövlig seger.

Glömminge IF-Alstermo IF 2-2
Alstermo imponerade på mig och jag förstår inte hur man kunde förlora alla sina tre inledande matcher. Glömminge har börjat starkt, men tror på delad poäng.
Ängö BK-Tjust IF FF 3-1
Tjust vann visserligen senast och Ängö vet man aldrig var man har. Ängö är lite av en gåta, men här bör det bli hemmaseger.

Inga kommentarer: