16 maj 2014

Första provtrycket av min nya bok har kommit

Förlaget har nu skickat mig första provtrycket av inlagan till min nya bok. Nu ska jag gå igenom den och sedan ändrar förlaget enligt mina önskemål. När det är färdigt ska omslaget göras innan boken går till tryckeriet. Men processen går snabbare än förväntat.

Boken heter ”Mönsteråsbarn – Mitt liv på Åsen och andra ställen” och får ca 368 sidor inklusive drygt 40 bilder. Priset blir ca 140 kr vid köp direkt från mig.

Upplagan blir på 200 ex och 102 ex är redan förhandsbokade. Boken kan beställas av mig på joni7229@gmail.com eller på 072-3054077. Så passa på innan den tar slut.
Jag har levt 34 av mina 46 år i Mönsterås. I boken berättar jag om min tämligen idylliska uppväxt i gamla arbetarkvarter där barn ännu kunde leka fritt i ödehus, vildträdgårdar och olåsta källare - områden som idag har förlorat mycket av sin charm på grund av allt för nitisk detaljplanering.

Men det är också en berättelse om att inte passa in, om att växa upp i ett samhälle där det gällde att vara på ett visst sätt för att slippa klander och pennalism. Det handlar om längtan bort till nya världar och om viljan att förkovra sig, för att sedan återvända hem till barndomens gator och märka att allt och inget hade förändrats.

Inga kommentarer: