28 juni 2014

Bokutgivningen gick över förväntan

Upplagan slut
Hela upplagan på 200 böcker är nu slutsåld/bokade. De sista köparna hämtar sina böcker inom någon vecka.

Bättre än förväntat

Någon ny upplaga blir det inte eftersom det skulle kräva 200 nya köpare, och jag kan inte ta den ekonomiska risken, men den finns att låna på biblioteket (i skrivande stund är det 7 reservationer på den). Jag har dessutom en plan för att fler ska kunna läsa boken. Det är väldigt roligt att boken vill läsas av så många. Att det bara skulle ta två veckor att sälja slut kunde jag aldrig föreställa mig. Jag var helt inställd på att få den såld före jul.

Viss förlust

Rent ekonomiskt har jag gått 2000 kr back, men det hade jag kalkylerat med. Det här är en hobbyverksamhet och en hobby kostar. Syftet har aldrig varit att tjäna pengar, utan att få boken spridd och läst.

Via Internet

Ungefär 80 procent av böckerna har jag sålt genom att marknadsföra den på internet. Ca 10 procent sålde jag nog tack vare den artikel som var i tidningen häromdagen. 8 procent såldes genom ”prat”, dvs någon hade läst boken och tipsade andra. Ca 2 procent såldes via de flygblad jag delade ut i vissa postlådor.

Tack alla som har köpt eller läst min nya bok! Tack även till alla som har hört av sig eller som nämnt boken positivt i olika sammanhang! Det har betytt mycket!

Föredrag/samtal på biblioteket i oktober

Den 8 oktober kl 18.00 pratar jag om min uppväxt i Mönsterås på Mönsterås nya bibliotek. Då blir det även bildvisning. Kanske ses vi då!?

Blev boken som jag tänkt mig
Blev då boken som jag tänkt mig. Ja, jag känner mig nöjd med slutresultatet. Rent tekniskt har jag hittat tre mindre språkliga fel, men så bli det i alla böcker och den innehåller färre fel än jag sett i många böcker som ges ut av de största förlagen. Vad gäller själva innehållet så är kanske bokens första 4/5 bäst rent kvalitativt. Orsaken till det är att jag inte hunnit få distans till det som hänt de senaste åren. Å andra sidan tycker jag att analyserna är knivskarpa och den sista mer offensiva femtedelen har ändå varit viktig för mig att skriva och är minst lika relevant som de andra delarna. Så jag har fått med allt jag ville få med.

Läsaromdömen

Avslutningsvis sammanfattar jag igen några av de omdömen jag fått:

 "Vill bara tacka för en fantastisk bok. Mycket välskrivet och en stark berättelse som berör på djupet."

"Vi har sträckläst boken! Jättebra
!"

"Ditt skrivande har berikat mig."

"Sträckläste också boken. Den är underbar!!!"

"En härlig läsupplevelse."

"Jag kan varmt rekommendera denna bok."

"…Alla detaljer! Dessutom välskriven bok, som du har all heder av! Förstår att delar av den smärtat att skriva, men att frisera eller hoppa över hade varit svårt. För då hade det inte blivit dina memoarer, utan något annat."

"..mycket läsvärd, jag kan t.om. känna igen dofter från denna tid."

"Intressant, modigt och fängslande; nutidshistoria utifrån ett helikopterperspektiv med reflekterande glasögon... Känner igen "jobbpolitiken" i kommunen och demokratisynen. Ska också notera "råd för arbetslösa/ arbetssökande" särskilt. Trösterikt och klokt....och ömsinta personporträtt."

"Måste bara rekommendera alla till att läsa boken Mönsterås barn…Jag tycker att boken är jätte bra och har svårt att lägga ifrån mig den. Själv känner jag inte författaren, jag har aldrig träffat honom heller men det gör ingenting. Boken är lika intressant iaf. Han skriver på ett intressant och roligt sätt som gör att man bara vill läsa mer. Man får en bild på hur Mönsterås sett ut innan och hur utvecklingen tagit sin form i köpingen. Man får en uppfattning hur det var att växa upp i det gamla samhället."

Inga kommentarer: