19 juli 2014

Ingen oppositionsledare

Idag är det många besvikna sossar i Mönsterås som i Barometern/OT kan läsa att deras ledare inte ser sig som oppositionsledare. I alla fall de gamla rejäla sossarna är besvikna. Fotfolket. De som tycker att idéer ännu är viktiga i politiken. Även vänner av demokrati torde känna sorg. Läs gärna mina memoarer där jag utvecklar resonemanget om Mönsterås demokratiska sjuka.

Självklart slösar jag inte bort min röst på ett parti som inte tar sitt ansvar i opposition. Dagens artikel fick mig att definitivt bestämma mig. Min lokala röst går till Miljöpartiet som för vettiga nyanserade debatter i olika frågor. Jag tillhör inte Miljöpartiet, men kommer ändå att stötta dem på bloggen inför valet, såvida de fortsätter ta sitt demokratiska ansvar.

Jag väljer Miljöpartiet, men frågan är hur många besvikna som går till SD? Sossarna riskerar att få betala ett högt pris för sin tysta försiktiga linje. Det man gör i Mönsterås är inte moget, om nu någon trodde det, det är demokratiskt ansvarslöst. Sossearistokratin har fjärmat sig från fotfolket.

Inga kommentarer: