12 augusti 2014

Jag anar hösten runt hörnet...

Så var då de två första arbetsdagarna efter ledigheten avklarade. De har gått över förväntan. Eftersom jag inte hade några höga förväntningar, så fick jag ju uppleva glädjen att bli positivt överraskad. Alla som ältar positivt tänkande kan dra lärdomar av detta. Om jag hade peppat mig med positiva tankar innan, så hade jag inte fått uppleva känslan av att det blev bättre än jag trodde.


Nog om detta. Jag anar hösten runt hörnet. Min bästa årstid, även om jag uppskattar alla. Men nog blir det underbart när man framåt november kan bege sig ut i skog och mark utan lömska huggormar, knott och getingar. Löven prasslar, luften klar och dimslöjorna dansar. Men det är då, i november, som folk brukar gnälla som mest på vädret. Då visar det sig vem egentligen var positiv.

Mellan Sibbetorp och Mjölerum i Fliseryds socken kan man se ett par trappor som leder rakt ut i skogen vid en liten kulle. Där byggdes 1908 föreningshuset Fästet för nykterhetslogen Syskonkretsen. Det hyrdes även ut till frikyrkliga föreningar och vad jag har hört var Siewert Öholm här och predikade en gång i sin ungdom. Idag kan man se trapporna, en husgrund, en gammal spis och lite annat skräp. Tror verksamheten lades ner i början av 60-talet.

Så här ser det ut idag.

Så här såg det ut på 1950-talet.

Inga kommentarer: