4 september 2014

GIF ska resa sig på nio

Med fem omgångar kvar ligger GIF på nedflyttningsplats, med en poäng upp till den negativa kvalplatsen. Upp till riktigt fast mark är det 10 poäng, så det man i första hand måste satsa på är kval.

Av flera olika skäl har jag inte skrivit så många referat denna säsong, men orsaken är inte att jag skulle vara en s.k. medgångssupporter. Alla vet att jag under normala omständigheter står där i ösregnet i någon gudsförgäten håla, med en ljummen kokt pilsnerkorv i ena näven, och skållhett svart kaffe i en alldeles för tunn mugg i den andra. Nej, jag har haft andra skäl som vi kan strunta i idag.

Jag är inte mycket för hurtfriska peppande ord. Jag föredrar att vara ärlig. GIF har för det mesta inte spelat särskilt bra och därför ligger man där man ligger.

Men jag har sett GIF resa sig på nio förut. Minns när man var nära att åka ner i sexan för några år sedan, men tog sig samman och visade just det som jag nu förväntar mig att få se de sista omgångarna – GIF-andan. Något annat kan jag inte se som skulle kunna rädda laget kvar. Det man inte fått att stämma tekniskt och taktiskt efter 17 omgångar, lär man inte få ordning på så där i hast. Men GIF-andan är metafysik. Ingen vet hur den fungerar, bara att den fungerar och att den har med attityd att göra.

För nu gäller det. Och vi har som sagt sett den förut. Lagandan som gör att man aldrig viker ner sig utan ger absolut allt in i det sista. Nu släpper vi ingen djävul över bron. Nu gäller mod och beslutsamhet i kampen.

På lördag väntar Tranås som har gått bra i höst. Men jag har sett vad GIF kan när man kopplar ihop som ett lag. Individuellt finns kapaciteten, men nu är det laget som ska fixa det här. Och jag vill se ett GIF som vågar. Man har nu nått dithän att man inte har så mycket att förlora. Så spela ut och håll ihop så blir det seger. Hög tid att täppa till truten på alla tvivlare!


Hoppas nu att många kan komma och stötta laget på lördag. Matchen börjar klockan 15.00 på IP i Mönsterås.

Inga kommentarer: