20 september 2014

Mönsterås tog sista chansen - fin arbetsinsats när Ängö besegrades

En seger mot Ängö var nästan ett måste om Mönsterås skulle ha en möjlighet att nå kvalplatsen och därmed chans att spela i Elitfyran även nästa år. Och efter en dramatisk match och en enorm arbetsinsats blev det seger med 4-2, samtidigt som IFK Oskarshamn förlorade. Mönsterås har därmed häng på kvalplatsen med två omgångar kvar.

Jag glömde mitt block, så referatet blir därefter.

Matchen började ganska jämnt med positiv anfallsfotboll från båda lagen. Det dröjde inte många minuter förrän hemmalaget spelade sig igenom och Manfred Löfström kunde snyggt skjuta in 1-0. Bara några minuter senare fick Mönsterås en frispark på vänsterkanten i ett tillsynes inte allt för hotande läge. Men Idris Eliassi klev fram och slog en välplacerad frispark som letade sig in. 2-0 efter 12 minuter.

Mönsterås fortsatte utmana Ängös försvar. Inte minst Idris Eliassi satte backlinjen på prov. Men Ängö arbetade sig in i matchen, samtidigt som Mönsterås sjönk ner en del. GIF försvarade sig emellertid väl och stack ibland upp farligt. 2-0 efter första halvlek var helt i sin ordning.

Andra halvlek började stabilt. Hemmalaget kunde mycket väl ha gjort 3-0, men Ängö hade inte gett upp och i den 63:e minuten kunde Ängö springa igenom och snyggt lobba in reduceringen till 1-2. Bara ett par minuter senare kunde Ängö göra 2-2 på en snabb omställning efter en hörna. Hade hemmalaget satsat för offensivt och öppnat upp för farliga omställningar? Skulle Mönsterås ännu en gång tappa en ledning?

Matchen stod nu och vägde och Mönsterås lade in ytterligare en offensiv växel för att ta hem segern. Med kvarten kvar spelade sig Mönsterås fram oerhört elegant och till slut kunde Milad Eliassi avsluta resolut. 3-2 till hemmalaget. Ängö satsade allt framåt för att kvittera, men närmare än en frispark i bra läge kom man aldrig. Istället kunde Mönsterås göra 4-2 genom Ako Eliassi och då återstod bara två minuter.

Mönsterås gjorde en mycket fin arbetsinsats överlag där Mattias Rehn visade vägen och verkade förbannad hela matchen. Sebastian Carlsson vann också mycket boll via slit. Extra plus även till Idris Eliassi som var bäst på plan. Men idag blir det fina betyg till alla. Slitet var ofta den direkta orsaken till att målchanserna skapades. Även fina inhopp av Milad Eliassi och Alfred Ekwall.

Eftersom IFK Oskarshamn förlorade så är Mönsterås nu bara en poäng från kvalplats med två omgångar kvar. Mönsterås har kvar Glömminge och Tjust, medan IFKO har kvar Blomstermåla och Kalmar AIK. Mönsterås bör alltså ha hyfsade chanser att gå förbi.