5 januari 2015

Böcker på gång...

Jag fick en fråga om jag har någon ny bok på gång. Jo, jag har alltid flera bokprojekt på gång, och jag hoppas kunna publicera en hel del framöver.

1. Först ut blir troligen min Mönsteråsdeckare. Skönlitteratur är kanske inget för mig, men jag frestas ändå att ge ut den som amatör. Mönsterås är ju en speciell ort som onekligen ger upphov till många idéer. Man behöver aldrig fundera så mycket på att skapa bra intriger när man bor i Mönsterås eller någon annan ort av liknande karaktär. De kommer så naturligt. Självklart ska deckaren återspegla allmängiltiga teman, men även förmedla hög igenkänningsfaktor för den som kan sitt Mönsterås. Räknar med att ge ut den inom några få månader.

2. Memoarerna ska kompletteras med ett appendix som behandlar det som hänt de senaste månaderna.

3. Mitt långtidsprojekt är en bok om Brott och straff i Stranda härad (Mönsterås, Ålem, Döderhult socknar) från 1600-talet och framåt.

4. Min artikelserie om Kråkerum är inte bortglömd. Del 1 är publicerad och jag hoppas givetvis kunna publicera de två sista delarna. De bygger i mycket på ny egen forskning, så därför tar det lite tid.

5. Två hemliga projekt som vilat länge.

6.  En skrift/bok om Kaninbackens och torgets historia i Mönsterås.

7. En skrift om mina morföräldrar.

2 kommentarer:

Willy Nilsson sa...

Hej!
Måtte ha missat de två första delarna om Kråkerum ; kan kanske hämtas någonstädes.
Undrar om jag inte tjafsat om en plats / ett ställe på Kråkerum där det skett vissa mystiska händelser? Ta gärna upp företeelserna i Din fortsättning ; ingen "order", endast önskemål!

Lycka till!

Willy

Willy Nilsson sa...

Igen!
Det kunde man tänka sig!
Glömde bort att önska Dig "Gott Nytt År", Jonny.
Nuuuuu gör jag det!

Hälsning!

Willy