22 januari 2015

Det är er jag identifierar mig med...

En majoritet av världens främsta forskare och författare har varit mer introverta än utåtriktade, flera med utpräglad introvert personlighet. Vad många inte vet är att de inte skulle ha gått ut dagens svenska skola med fullständiga betyg. Deras oförmåga att agera verbalt och utåtriktat hade med all sannolikhet gjort att de inte klarat kriterierna för godkänt i flera ämnen. Så sjukt fungerar det svenska skolsystemet som är totalt anpassat efter de extroverta som under årtionden har fått sätta agendan, trots att de utåtriktade och sociala sällan tillhör dem som får nobelpris. Undrar hur många begåvningar och genier som den svenska skolan har stoppat.

Är hemma med min förkylning idag också, men imorgon tänkte jag gå. Mår bäst av att arbeta.

Det finns nog dom som tror att vi redan efter en månad skulle ha kunnat lämna det övergrepp vi som familj utsattes för i december. Dom som tycker att jag ältar det. I själva verket har vi hanterat det både starkt och klokt. Ett sådant trauma bleknar inte efter en månad, och vi har alla olika sätt att bearbeta det just för att kunna gå vidare. Det finns absolut ingenting jag ångrar i hur vi har agerat både innan övergreppet och efter. Lite överkänslig blir man givetvis, men allt vi har gjort kan vi stå för. Är stolt över att vi agerade snabbt och bestämt genom att bevaka skolan de första dagarna. Det gav barnet den nödvändiga tryggheten. Stolt över att vi orkade fira jul som vanligt. Stolt över att vi anmälde övergreppet till IVO och hur vi hela tiden agerat föredömligt och lärt barnet att inte ta sån här skit. Och mycket annat.

Men nu när ärendet läggs ner och vi har markerat vad vi anser, så har vi gjort vad vi kan. Både för barnets och vår skull siktar vi framåt och har som sagt lärt oss en hel del både om andra människor och om hur samhället fungerar.

Även om jag inte är särskilt social, så känner jag att det finns så många människor jag skulle vilja träffa bara i Mönsterås. Många av de där förbisedda som ingen ser eller möjligtvis fnyser åt eller gör sig löjliga över. Det är er jag identifierar mig med.


Nöjer mig med ett kort morgoninlägg, men återkommer kanske ikväll.

Inga kommentarer: