14 mars 2015

GIF bjöd hårt motstånd i Strandaderbyt

Mönsterås och Blomstermåla möttes i ett strandaderby.
Mönsterås ungdomliga lag gav elitfyralaget Blomstermåla en rejäl match i dagens Strandaderby. Tyvärr orkade man inte hålla ihop spelet i slutet av matchen och det slutade med en hedersam uddamålsförlust 3-4.

Första halvlek slutade mållös. Lagen verkade måna om positionsspelet och det skapades inte särskilt många klara målchanser. Tycker dock att Mönsterås vann halvleken på poäng och i slutskedet hade GIF ett utomordentligt bra tillfälle att ta ledningen, men Blomstermålas målvakt räddade ett skott från nära håll i straffområdet.

I andra halvlek öppnades matchen upp lite mer. Ganska omgående frispelades Kastriot Jashari som i något trängt läge ändå lyckades göra 1-0 till Mönsterås. Tio minuter senare lyckades Blomstermåla kvittera genom Markus Svensson. Efter ytterligare tio minuter tog GIF ånyo ledningen då Simon Johansson blev fint frispelad. Där hade Mönsterås egentligen matchen och var även nära att utöka ledningen.

Men med kvarten kvar lyckades Hampus Nilsson kvittera för Blomstermåla efter en försvarsmiss. Kanske började det sprida sig en osäkerhet där, för sedan släppte GIF fram derbyrivalerna alldeles för enkelt. Två minuter senare satte samme Hampus 3-2 och lite senare gjorde Markus Svensson 4-2. Mönsterås hann visserligen reducera till 3-4 genom Johan Törnström, men det var i matchens sista minut.

GIF gjorde egentligen väldigt bra ifrån sig under 70 minuter, men när Blomstermålas Borgebäck och Wesslund började trycka på, så orkade man inte riktigt stå emot. Man måste betänka att GIF hade en hel del spelare i 15-16-årsåldern i laget som gjorde det utmärkt mot betydligt mer rutinerat motstånd. I övrigt ett antal i 20-årsåldern och så ett par mer rutinerade.

Tycker ändå matchen gav en del positiva besked. De som skulle göra mål levererade. Ungdomarna stod upp oerhört bra mot motstånd på elitfyranivå. Helt ok, och ganska roligt derby.

En av dagens målskyttar - den pigge Kastriot Jashari.