10 april 2015

Bokprojekten

Så var det då fredag igen, vilket vanligtvis betyder ett par extra glädjeämnen. Började dagen med att notera att vågen gått ner ytterligare ett halvt kilo sedan igår och nu stannade på 108,5 kg. (Om någon undrar vad som motiverar mig så är det dels min familj, dels dom som sagt att jag inte kommer att lyckas gå ner i vikt. Dvs dels kärlek, dels tändvätska) Sedan har det fortsatt som vanligt med diverse bestyr på jobbet.

Är nu inne i slutredigeringen av min kommande Mönsteråsdeckare. Jag har sagt det tidigare och det skadar inte att upprepa: jag behärskar inte skönlitteratur. Så i den meningen kommer den nog att sticka ut. Ska ge ut den i alla fall. Den kan ju ha sitt värde ändå. Många av tidens deckare är ju bortåt 400-600 sidor, men jag har noterat att de flödar över av onödig dialog. Är det bara för att göra böckerna så tjocka som möjligt? Min lider brist på dialog…eller rättare sagt…jag vill inte ha för mycket dialog. I min bok agerar främst ensamma människor. De har inga att föra dialog med.
Bland kommande bokprojekt kan nämnas:

1. En skrift om det övergrepp som min familj utsattes för av socialen i Mönsterås för några månader sedan. Det blir en noggrann genomgång av de bristfälliga bevekelsegrunder som man hade och det gungfly av falskt skvaller man utgick ifrån, samt flera brister i övrigt. Sådant som i princip bara kan ske i Sverige. Och som jag har sagt tidigare: det handlar inte om juridik, utan om moral och etik. Denna kommer få att vilja köpa, men många att vilja läsa. Så troligen trycker jag bara upp pliktexemplar, och ger ut den som E-bok.

2. Vidare en byhistorik, 3. en bok om Sivar Ahlruds bokserie om Tvillingdetektiverna, liksom 4. ett större projekt om brott och straff i Stranda härad i äldre tider.
Känns bra att hålla skrivandet igång, men deckaren blir mitt enda bidrag på den skönlitterära scenen. Sedan ska jag hålla mig till det jag behärskar.

Ikväll är det min lyxkväll då jag får dricka två glas vin och äta två sockerfria kakor.

Trevlig helg!

Inga kommentarer: