9 april 2015

En månads erfarenheter av kostomläggning och motion

Idag är det exakt en månad sedan jag lade om kosten och började promenera. Resultatet hittills är en viktnedgång från 119,6 kg till 109,0 kg, dvs minus 10,6 kg. Midjemåttet har minskat från 126 till 119/120 cm. Det är bara att fortsätta. Ska ner till 94 kg och hoppas att midjemåttet följer med.

Nej, jag har inte gått och blivit ett viktfixerat hälsofreak, även om jag redovisar min viktnedgång här. Offentligheten är bara ett sätt att sätta lite press på mig själv. Jag gör det här motvilligt. Min diabetesdiagnos har inte gett mig något val. Om det sedan räcker med viktnedgång och promenader för att hålla blodsockret i schack återstår att se. Men eftersom jag inte äter socker, så borde jag rimligtvis inte ha så högt blodsocker. Äter ju inte ens frukt. Inte stärkelse i potatis eller pasta.

Jag håller på med mycket annat precis som vanligt. Jag har barn som kräver enormt mycket fokus, engagemang och energi. Jag skriver en bok, artiklar och notiser, håller föredrag och försöker se en och annan fotbollsmatch. I själva verket upptar maten en väldigt liten del av mitt liv, eftersom jag inte äter lika mycket som tidigare.


Dagens huvudmål skiftar mellan rökt lax, kyckling och omelett stekt i ytterst lite stekmargarin. Till det lite ärtor eller liknande. Enformigt förstås. På ett sätt är det väl en slags sorg att så mycket god mat försvunnit ut ur mitt liv. Å andra sidan känns det bra att bli lättare och få bättre kondition. Man kan inte få allt.


Inga kommentarer: