12 maj 2015

Försnack och tips inför omgång 5 i div 4 SÖ

Förra omgången lyckades jag i alla fall pricka in 4 av 6 matcher på tipset. Trots det är seriens matcher svårtippade. Möjligen kan man se en tendens att några av lagen riskerar att fastna i botten om de inte börjar vinna matcher snart. Desperata lag är alltid svåra att slå. Annars är det förstås roligt att flera lag är med och har toppkänning. En serie med många derbyn tror jag ger serien den här karaktären. Låt vara att Mönsterås och Fågelfors inte har några genuina derbyn.

Har upptäckt att några lag har särskilda bloggar, och det ger alltid lite extra. Tidigare har jag läst Kalmar Södras blogg. Men nu upptäckte jag att även Hossmo har en läsvärd blogg. Även Mönsterås har en spelarblogg - Grabbarna från Viken (som förstås anspelar på den fina sången med samma namn, inspelad av Tonix för några decennier sedan), med högst välskrivna och tänkvärda inlägg, senast om gemenskapens betydelse.

Mönsterås har inlett med två bortasegrar och får denna omgång försöka ta sin tredje borta mot Gullabo/Gullaboås. G/G står ännu utan seger med två oavgjorda och två förluster. Hoppas Mönsterås går ut och spelar på den nivå man kan. Då kan det sluta väl.

Mitt tips för omgång 5

Onsdag
Fågelfors IF – Nickebo IK 3-0
Fågelfors har kommit igång och verkar ha fått tillbaka en del spelare som varit skadade. Mot Nickebo, som haft vissa problem, bör det bli seger.

Gullabo/Gullaboås – Mönsterås GoIF 1-3
Mönsterås vill nog visa att man kan spela bra en hel match och då tror jag på seger.

Torsås GoIF – Möre BK 2-0
Två lag som jag tippat i de nedre regionerna. Torsås har börjat bättre och hemma vinner man.

Torsdag
Hossmo BK – Madesjö IF 2-1
Viktig match om man vill haka på i toppen redan nu. Madesjö har vaknat, men hemma tror jag ändå Hossmo vinner knappt.

IFK Påryd - Kalmar Södra IF 1-3
Har en liten känsla av att Påryd kan skrälla ibland, men jag tippar lite fegt att Kalmar Södra ändå vinner det här. Inte förlorar Kalmar S tre matcher i rad?

Smedby BoIK – Trekantens IF 1-1
Svårtippat. Gissar på delad poäng.

Inga kommentarer: