31 maj 2015

Klar derbyseger för Mönsterås

Mönsterås vann derbyt mot FC Oscarshamn med 3-0 och rycker i toppen av serien.
Innan matchen var båda lagen obesegrade, så det stundade ett intressant derby mellan Mönsterås och FC Oscarshamn B i div 3 NÖ. Efter 90 minuter stod det klart att Mönsterås hade vunnit med 3-0 och stärkt sin serieledning.

Mönsterås skapade ett visst grepp redan i matchens inledning, men gästerna försvarade sig bra och stack ibland upp på Mönsterås planhalva. Hemmalaget skapade den första kvalificerade chansen men skottet gick på målvakten. Kort därefter uppstod viss kalabalik i Mönsterås straffområde i sviterna efter en hörna, men situationen reddes ut. Detta var gästernas enda farlighet under hela matchen.

Hemmalaget hade dock det mesta av spelet och till slut kom det så viktiga förstamålet. Ida Thunberg vann med envishet ett par närkamper så att bollen hamnade hos Ofelia Medhammar som kunde sätta bollen i nät.

Nu tog Mönsterås över allt mer av matchen och det dröjde inte länge förrän den duktiga Medhammar kunde utöka ledningen till 2-0. Sedan radade Mönsterås upp målchanser och vid ett tillfälle var det ribban som räddade gästerna. Innan halvtidsvilan hann Johanna Lewandowski göra 3-0 efter att ha fått bollen i en perfekt position i straffområdet.

Andra halvlek präglades av kamp med mycket riv och slit. Mönsterås skapade det mesta och borde kanske ha gjort ett par mål till, men Oscarshamn förbättrade sitt positionsspel och höjde sig ett snäpp.

Mönsterås gjorde en stabil insats med stundtals riktigt fint spel. Med lite mer fokus framåt hade vinsten blivit än större. Laget skapar många målchanser och spelar en offensiv attraktiv fotboll, samtidigt som man agerar säkert i defensiven. Idag var det en stark kollektiv insats med extra plus till mittbacken Johanna Lönnbom som vann allt.

Mönsterås har inlett med 5 raka segrar och toppar serien 4 poäng före Vimmerby B (Vimmerby har dock en match mer spelad). Det ser onekligen riktigt bra ut, men man får förstås inte tro att det här ska gå lätt. Varje match kommer att kräva fokus och 100 % rätt inställning.