28 maj 2015

Försnack och tips inför omgång 8 av div 4 SÖ

Den åttonde omgången stundar och bjuder på flera högintressanta och viktiga matcher. Två toppmöten och ett bottenmöte av vikt, för att bara nämna något. Serien är fortfarande hyfsat jämn, men ändå börjar lagen positionera sig ungefär som jag en gång tippade. 5 av de 6 första lagen i tabellen är samma som jag tippade skulle vara där.


För Mönsterås blir det att försöka knipa första segern på hemmaplan för i år. En del tycker kanske det är konstigt att GIF tar alla sina poäng borta och bara synes förlora hemma. Det finns givetvis ingen magi i detta. Låt vara att man spelar inför alldeles för stora läktare för att den där intima atmosfären skall infinna sig. Läktarna är dimensionerade för hur publikintresset såg ut på 1960-talet då Mönsterås till och med spelade i näst högsta divisionen ett år.
Den huvudsakliga förklaringen är att Mönsterås helt enkelt har fått börja med att ta emot tre topplag (Kalmar Södra, Hossmo och Fågelfors). Och denna gång väntar ännu ett topplag, Smedby. Men givetvis har Mönsterås chansen att vinna och Smedby har inte vunnit än på bortaplan. GIF:s anfallsspel är helt klart i paritet med seriens bästa. Mönsterås har gjort näst flest mål i serien. Problemet är att man även har släppt in näst flest mål. GIF måste försöka hitta en spelorganisation som fungerar i harmoni med vad spelarna just nu kan prestera. Annars krävs en extrem effektivitet av forwards.


Mitt tips omg 8
IFK Påryd – Gullabo/Gullaboås 2-1
Påryd går bättre hemma än borta, medan Gullabo/Gullaboås ännu saknar seger på bortaplan. Påryd är ganska ojämna, men tror man vinner hemma.


Kalmar Södra IF – Fågelfors IF 2-1
Två lag som borde tillhöra toppen när säsongen ska summeras, men båda agerar ojämnt. Hemmaplan avgör.
Madesjö IF – Torsås GoIF 2-2
Madesjö är obesegrade fem matcher i rad, medan Torsås har svårt att få utdelning just nu. Tror på jämn match där Torsås gnetar till sig en poäng.


Mönsterås GoIF – Smedby BoIK 3-2
Kan bli målrik tillställning igen. Dags för GIF:s första hemmaseger för i år.
Nickebo IK – Möre BK 1-2
Bottenmöte där oerhört viktiga poäng står på spel. Möre har tagit en del för mig överraskande poäng och tror man är tillräckligt bra för att vinna här.


Trekantens IF – Hossmo BK 1-2
Ett möte mellan ettan och tvåan i tabellen.  Trekanten känns stabila och släpper inte in många mål, samtidigt som man inte gör fler än man behöver. Hossmo agerar tvärtemot. Mycket intressant möte, där jag chansar på knapp bortaseger.Inga kommentarer: