9 maj 2015

Osedvanligt bra vecka

Veckan som gått har varit ovanligt bra, med ett undantag. Ovanligt bra utifrån vad vi har att kämpa med förstås. Allt är relativt och varje dag har jobbiga timmar. För den som inte är van eller okunnig hade den säkert inte varit bra. Det är så många som inte har någon som helst förståelse för familjer som har saker att kämpa med. Vi är långt ifrån ensamma att möta omgivningens förakt. I en tid där perfekta fasader ska visas upp är vi paria, ”a pain in the arse”, för alla tysta och fisförnäma familjer med perfekt uppförande. Men vem orkar bry sig.

Har hållit föredrag om omvårdnadens historia under 1000 år. Det gick bra och alla verkade nöjda. Tacksamt med människor som förstår vilket arbete som ligger bakom ett föredrag eller en text. 1 timmes föredrag motsvarar ofta flera veckor av förberedelser i form av research, inläsningar, urval, skrivande och övning.

I skolans värld klarade vårt barn simningen i skolan. Alltså det som krävs när man slutar sexan. Skolan har väl oroat sig lite trots att det bara är årskurs fem som gäller än. Tål man inte klor är det inte så lätt att bada ofta. Men vi visste ju att hon skulle klara det när hon fick ta det i sin egen takt. Man ska aldrig stressa barn. Plötsligt lossnar det och det har det gjort. Strålande!

Idag visade vågen under 100 kg för första gången på minst 12 år. Kanske är det 15 år sedan jag låg under 100 kg. Det var magiskt att se tvåsiffrigt. Har nu gått ner 19,8 kg. Återstår 5,8.

Ska snart rensa bort ogräset i trädgården. Inte för att det brukar hjälpa särskilt länge. Annars gillar jag att vi har det lite vildvuxet. I alla fall intalar jag mig det, för vi hinner knappt sköta ens den lilla plätt vi har. Och ännu har vi kvarterets enda plommonträd. Låt vara att det är fult. Hoppas bara jag får energi över till trädgårdsarbete. Får lägga så mycket energi på annat. Prioritera, säger någon. Det har jag redan gjort.


Dags att gå en promenad. Igår hade jag motvind hur jag än gick. Misstänker att det blir samma sak idag. Men som de brukar säga i GIF – det är i motvind drakar lyfter.


Inga kommentarer: