9 juli 2015

Halvtid för GIF

Det har blivit hög tid att göra en kort halvtidssummering för GIF:s representationslag.

Damerna åkte förra året ur division 2 efter en blytung säsong. Revanschen ser ut att komma direkt. Med åtta segrar av åtta möjliga och 46-7 i målskillnad, ser det onekligen väldigt bra ut inför höstsäsongen. Närmast jagande lag ligger 7 poäng bakom, men de har en match mer spelad, så avståndet kan kanske bli hela 10 poäng. Jag har sett att damerna själva brukar kalla sin framfart för "tokjumbons revansch" efter någon lustig formulering i lokalpressen förra året. Precis så ska man göra - omvandla nedlåtande omdömen till tändvätska.

Att GIF:s damer skulle tappa detta försprång ter sig osannolikt. Men så får man förstås inte tänka, för det är just då det kan hända. GIF måste fortsätta fokusera 100 procent på varje match. Det tror jag i och för sig att man gör, så alla faktorer talar för att damerna kommer att ta hem serien. Laget har en fin balans mellan defensiv och offensiv och därtill ett urstarkt flexibelt mittfält.

För herrarna blev våren betydligt tuffare. Inte en enda poäng på hemmaplan och svajiga prestationer, även under matcher. 3 segrar och 9 förluster har det blivit. Målskillnaden är 20-34, vilket betyder flest insläppta mål av alla lag tillsammans med Möre. I nuläget är det 3 poäng upp till säker mark.

Ingenting är förstås omöjligt. I vissa matcher har det sett stabilare ut. I sista matchen före sommaruppehållet mot Madesjö tycker jag att man hade varit värda en poäng. Någon mirakelkur finns förstås inte. Det är stenhårt arbete som gäller. Om det sedan kan ge ett par segrar kanske självförtroendet ökar och så kan man komma in i en positiv spiral. Det blir tufft, men jag tror på det här laget. Man kan inte göra mer än sitt bästa. 

Det har ryktats om en förstärkning, men det där får man ta med en nypa salt. Det här laget har egentligen redan kvaliteter för div 4.


Noterbart är att alla kommunens lag har det tufft. Blomstermåla ligger sist i elitfyran och Fliseryd sist i sexan. Lägg därtill Timmernabben som saknar herrlag i år.

Inga kommentarer: