9 augusti 2015

Perfekt start på höstsäsongen för Mönsterås damlag

Mönsterås spelare rusar mot motståndarnas mål i ett av oräkneliga anfall. 9-0 blev segersiffrorna mot Västerviks FF:s ungdomslag.
Höstsäsongen började på bästa sätt när Mönsterås damer tog en komfortabel seger med 9-0 hemma mot ungdomarna i Västerviks FF, efter att hemmalaget styrt och ställt lite som man ville i stort sett hela matchen. 

Mönsterås tog kommandot direkt och skapade omgående ett friläge som Västerviks målvakt räddade. Hemmalaget fortsatte mala på med offensiven, medan Västervik försökte stänga ytor och backade hem med 8-9 spelare. Efter ungefär en kvart kom första målet genom Ofelia Medhammar. Högst rättvist då Mönsterås haft nästan allt konstruktivt spel.

Västervik hade svårt att komma i ordentliga anfall. Som vanligt tog det ofta tvärstopp på mitten. Det måste ha varit som att köra huvudet i Kinesiska muren. Johanna Lönnbom vann det mesta och sedan gick det undan framåt. På högerkanten imponerade den unga talangen Tova Lindeborg med flera bra löpningar och framspelningar.

Västervik stack upp någon enstaka gång och bjöds på en chans, som kunde avstyras. Efter en dryg halvtimme kunde istället Mönsterås utöka till 2-0 efter en hörna där Linda Almqvist höll sig påpassligt framme.

Mönsterås var ytterst nära att springa igenom flera gånger, men linjedomaren hittade flera offsidelägen som så vitt jag kunde se inte var det. Jag kan ha fel, men annars får vi väl skriva upp missarna på värmeslagskontot. Hemmalaget hade dessutom tre frilägen som inte förvaltades.

Innan halvleken var slut gjorde Mönsterås 3-0 när Medhammar rundade målvakten och satte bollen i öppet mål.

Andra halvlek började med att Mönsterås utökade till 4-0 efter en hörna. Ofelia Medhammar har fått målet, men personligen tyckte jag det såg ut som självmål. Västervik fortsatte kämpa, men Mönsterås fick allt större ytor i den stekande solen. Chanserna radades nu upp. Det var bara stolpen, ribban och målvakten som räddade Västervik från fler baklängesmål under några minuter.

Det dröjde dock inte länge förrän Tova Lindeborg kunde utöka till 5-0. Kort därefter gjorde Linda Almqvist Mönsterås sjätte mål. Sedan fortsatte det med 7-0 av Frida Svensson, 8-0 av Tova Lindeborg som fick på ett kanonskott i krysset och avslutningsvis 9-0 av Ofelia Medhammar som imponerade med 4 mål och mycket vilja.

Värmen var pressande hela matchen, men Mönsterås gjorde kloka byten och jag tror att alla uttagna fick speltid idag. Sammantaget en fin laginsats med trevligt spel och en imponerande bredd. Blev det någon gång ett misstag var spelarna i regel så snabba att de löpte ifatt sina egna felpass. Bäst på plan var Johanna Lönnbom, men dagens utropstecken Tova Lindeborg som jag inte sett i så många matcher tidigare, men som verkligen tog för sig och imponerade med moget spel.

Segern innebär att Mönsterås befäster sin serieledning 7 poäng före jagande Vimmerby och Oscarshamn, men med en match mindre spelad. Det lag i den här serien som tror sig kunna slå Mönsterås skulle nog må bättre av att tro på jultomten.


Följande spelare ingick i dagens lag: Anna-Lena Adolfsson, Elin Eriksson, Ofelia Medhammar, Lina Anderberg, Johanna Hjalmarsson, Ebba Körge, Lina Agebjörn, Johanna Lönnbom, Catja Lundström, Ebba Svensson, Ida Thunberg, Linda Almqvist, Frida Svensson, Johanna Lewandowski, Tova Lindeborg.

Inga kommentarer: