16 november 2015

Första läsarreaktionen...

Min nya bok är nu på tryckeriet och kommer om ca 2 veckor. Har dock fått min första läsarreaktion (utöver min mor) från en person som fick läsa den digitalt. Han skriver:

 "Som en hyfsad föreläsning - uppstyltat, rapsodiskt, redovisande utan rytmkänsla. Du blixtrar dock till ibland i enstaka meningar och partier som är sanslösa. Plus för den sjukt galna intrigen som vittnar om endera vansinne eller att du förläst dig på Wahlströms ungdomsböcker. Den kommer tveklöst att få riktiga seriösa deckarfantaster som kräver trovärdighet att gå i taket. Därmed är mycket vunnet. För den som bor i Mönsterås är den förstås särdeles underhållande om man inte kräver litterär finess."


Jaha ja. Ha, ha!

3 kommentarer:

Willy Nilsson sa...

Hej!
Läste någonstädes ett Winston Churchill-citat, men kan dessvärre inte återge det exakt!
Någon författare hade tydligen tagit illa vid sig av vad en kritiker skrivit om hans verk, men Churchill hade uppmanat honom att fortsätta skriva; detta med motiveringen :" Ännu finns ingen kritiker som fått någon staty efter sig!"
Skulle någon känna till det korrekta citat är jag tacksam om någon vill återge det ; tror dock att jag fick med andemeningen i det hela!
Lycka till, Jonny!

Hälsning! Willy

Willy Nilsson sa...

Hej!
Jean Sibelius har hört av sig! Eller var det ett medium? "Small" eller "large" var det i alla fall inte.
Det jag skrev nyligen (när detta skrivs har det inte publicerats) är tydligen något som tillskrivs flera varelser.
Ovannämnda kompositör säges ha sagt :"Bry dig inte om vad kritikerna tycker och säger. Ingen har någonsin rest en staty till minne av en kritiker."
Påminner mig om något annat. Körskoleinnehavaren Arne Karlsson nämnde innan det var dags för uppkörning såsom en varning ,och samtidigt en upplysning om inspektörerna :" De kan själv inte köra bil, men de vet hur andra skall köra!"

Hälsning!
Willy

Jonny sa...

Tack Willy!

Kritik kan nog vara nyttigt ibland om man vill utvecklas. Men den här gången tänkte jag spjärna emot lite och stå på mig. Jag har ju riktat en del självkritik, men det finns ju gränser för den också. Allt gott!