9 december 2015

Läsarreaktioner på min nya bok

Sammanfattar några av de läsarreaktioner jag fått på min nya bok. Är stolt över att ha fått så många positiva ord då jag inte behärskar skönlitteratur. Förmodligen har det absurda anslaget uppfattats. Boken kan från och med idag köpas i Mönsterås bokhandel igen. Själv får jag hem nya böcker kring den 21 december. Det går alltså bra att boka böcker även av mig på joni7229@gmail.com eller 072-3054077. Allt överskott går till Friends, en organisation som jobbar emot mobbning.

1. Har precis avslutat Muddern. En härlig läsupplevelse med både skratt spänning. Extra roligt när handlingen utspelar sig i välkända trakter naturligtvis. Jag uppskattar verkligen dina miljöbeskrivningar och de inre monologer som formar fina personporträtt. Hoppas du nu inte gör allvar av pratet om att inte skriva skönlitteratur framöver. Ser redan fram mot nästa historia med den sympatiske huvudpersonen.

2. Jag har läst både sämre och tråkigare böcker.

3. Jag är helt fascinerad av ditt sätt att skriva. Jättekul att som född och uppvuxen i Mönsterås känna igen de olika miljöerna och vissa människor.
4. Jag har sträckläst Muddern, en osannolik men också pricksäker story! Mycket personlig. Hade väldigt roligt, igenkänningsfaktorn var hela tiden skyhög! Man känner verkligen att man befinner sig i Mönsterås. Stämningen pendlar mellan melankoli och burlesk med en del invecklad mystik. Ett litet uns väl inlindat stick av tåtramperi också... Det gjorde du bra, Jonny Nilsson! Kultstämpel på den!
De som föredrar stilistiska mästerverk kan hitta oräkneliga sådana på bibblan.
5. Tack Jonny Nilsson för en nästan sömnlös natt !!!! Det var näst intill omöjligt att lägga ifrån sig boken. Du säger att det här inte var din grej. Jag tycker att du har helt fel. Hur ofta läser man en spännande, bra deckare där huvudpersonen besöker byggnader och platser som man som läsare så väl känner igen? Bara en sådan sak i sig gör ju boken klockren för en Mönsteråsare. Att författaren är Historiker gör ju boken dessutom väldigt lärorik, inte bara för en yngre generation, utan även för folk i min egen ålder. Trots att man är uppväxt i M-ås så finns det ju mycket gammalt man inte känner till. Jag älskar din humor och ditt klockrena sätt att beskriva " Byhåle " och även mentaliteten som råder här på olika sätt. Jag tycker att boken är kanonbra och har allt. Det tror jag nog att man skulle tycka oavsett varifrån man kommer men självklart blir den ju mer rolig om man är Mönsteråsare. Även om man mot slutet av sista sidan börjar ana vartåt det lutar så gör sista meningen att man slår ihop boken med ett flin på läpparna. Tack för ännu en underbar bok Jonny
 
 

 

Inga kommentarer: