19 januari 2016

Diverse tisdagstankar

Det sista exemplaret av min bok Muddern är nu såld i Mönsterås Bokhandel. Det var bara någon kvar som skulle hämta ut sitt reserverade ex. Jag har också bara ett par reserverade böcker kvar att dela ut. Upplagan blev på 300 ex. Boken kan lånas på Mönsterås Bibliotek. Snart ska jag betala sista fakturan till förlaget och sedan ska jag räkna ihop överskottet som går direkt till organisationen Friends mot mobbning.

Den 9 februari pratar jag om boken och bokens teman och miljöer på Mönsterås bibliotek. Tror det blir klockan 18.00. Biblioteket annonserar framöver. Jag visar även bilder på de miljöer som förekommer i boken.

I mars någon gång blir det ett föredrag på hembygdsföreningen om köpingarna utmed Kalmarsundskusten, med särskilt fokus på Mönsterås som lydköping under Kalmar. Hur såg det ut i Mönsterås på 1600- och 1700-talet och vilka bodde där?

Mitt nya bokprojekt kommer att handla om Mönsterås som lydköping 1620-1862. Troligen blir det en trilogi. Det känns roligt att orka planera projekt igen.

Jag har med åren hittat min metod för att överleva. Hoppas du har hittat din. För mig blev det böcker och historia. Eller…det har alltid varit min metod.

Med åren lär man sig när man ska ta en strid. Förr kunde jag ta en strid även för egen heder, men numera blir det bara för familjen. Den som kränker och förödmjukar min familj lär förmodligen ångra sig.


Men jag är tacksam för de vänner jag har. Även för internationella kontakter via mitt boksamlande. De ger perspektiv på den naiva svenska tilltron till den goda staten. 

För första gången i livet trivs jag inte med vintern. Den har blivit något som måste uthärdas. Hösten intar förstås en ohotad särställning, men måste tillstå att den svenska sommaren har stigit fram som en utmanare.

Trappuppgången vid Pionjärgatan 8. Där bodde jag. Där bor Alvar Bokfors.

Pionjärgatan 8. Viktig adress i min bok Muddern.

Pionjärgatan.
Herrstorps tegelbruk är också med i Muddern.


Inga kommentarer: