5 februari 2016

Fredagsnöje?Sånt här lägger en grabb på min dotters skola ut på en chattsida en fredagskväll. Bilden på mig skiter jag i. Jag är van. Men min dotter blir förstås ledsen när någon kränker hennes far. Och därtill en kränkning mot våra mörkhyade vänner.

2 kommentarer:

Eje Wadebro sa...

Visserligen har lagen om hot och mobbing på nätet skärps men det kommer ändå att finnas en gråzon med fula inslag. Juridiskt blir det svårt med minderåriga komma åt sådana som inte förstår hur dumt man beter sig. Strömmen av fula inslag i sociala medier färgar barnen där varken föräldrar eller lärare når fram. Kanske en ständig påminnelse om vad man inte får göra kanske.

Jonny sa...

Ingen jag har pratat med skulle acceptera det här, och det är inga lättkränkta personer. Kanske har jag blivit avtrubbad. Skulle säkert kunna köra det juridiskt och vinna om jag bara orkade. Det är både stulen bild av mig och uppenbar kränkning av rasistisk karaktär. Men ingen idé att krångla med en grabb som förmodligen bara tyckte det var en kul grej. Att håna mig är vardagsmat i vissa kretsar.