28 mars 2016

Ruda vann över GIF för första gången i modern tid

Om jag för två år sedan hade sagt att Ruda (div 6) skulle besegra Mönsterås GIF med 3-1 så hade det varit 1 april. Idag blev det ändå verklighet. Det måste vara Rudas första seger över GIF i modern tid, kanske någonsin. Nu är det dock inte läge för att raljera eller göra sig lustig över resultatet. Att Ruda är mitt favoritlag efter GIF är ingen tröst.

Det finns knappast någon anledning att klandra laget. Den lilla skara som finns kvar går förstås ut och gör sitt bästa.  Men givetvis infinner sig frågan varför ett lag som för ett par år sedan hade en trupp för elitfyran, nu får stryk av ett gäng från division 6. Varför har så många spelare lämnat? Är det spelarna som saknar klubbhjärta eller är det ledningen som misslyckats? Att flera har underpresterat kan man i alla fall konstatera.

Det blir ingen matchanalys. Inget stämde. De med lite rutin kom inte alls upp i normal standard och pojklagsspelarna gjorde väl sitt bästa efter sin förmåga och ålder.

Ska GIF ha en chans i femman så måste man få med de namn som står på lagets hemsida – spelare som Ako Eliassi, Olof Hägelmark och Mattias Rehn, dvs ett par spelfördelare på mitten och en tung back, därtill vinnarskallar.

Ruda då? Jo, man rullade på riktigt bra och lär nog komma på övre halvan i div 6.

För egen del ska jag försöka gå på hemmamatcherna och några av bortamatcherna.

Inga kommentarer: