27 mars 2016

Storrensning, vargen och boksamlande

Har påbörjat operation storrensning i vårt hem. Rum för rum, låda för låda, hylla för hylla. Under årens lopp har det hopat sig. Har börjat med arbetsrummet/biblioteket. Det blev några kvadratmeter med papper. Nu väntar gallring av böckerna i samma rum. Kommer dock inte att röra min samling av ungdomsböcker. Tänkte ta bort skrivbordet och ersätta med en ny bokhylla. Bärbara datorer har i mycket gjort skrivbord överflödiga. Ska väl ändå försöka sälja det. Annars Hjulet eller Mörkeskog. Det kommer nog att bli en hel del sälja, skänka, slänga det närmaste halvåret.

Det blev mycket som rensades bort från arbetsrummet.
Var en tur på Ikea och noterade sagotemat. Det är inte länge sedan som en av kvällstidningarna hade en alarmerande artikel om en tygartikel som visar hur vargen äter upp mormor. En gammal mormor som besökte Ikea med sitt barnbarn slog larm om det förskräckliga i detta. Nu kunde hon ju inte ta bort vargen från hyllorna, men hon hade i alla fall slitit ut mormor från vargens gap. Ja, hjälp. Tiderna förändras. När jag var barn var det väl somliga som reagerade på Iron Maidens skivomslag. Däremot var det fritt fram att läsa sagor.

Vargen äter upp mormor.
Gemenskaper. Jag gillar gränsöverskridande sådana. Att bli bedömd utifrån politiska ståndpunkter är trist. Har genom åren noterat att jag i borgerliga kretsar betraktas som för radikal, medan jag av vänsterfolket inte är riktigt rumsren eftersom jag betraktas som för liberal. Det är inte lätt att vara alla till lags och man ska inte ens försöka vara det.


Trivs bättre med de gränsöverskridande. Som det nätverk av boksamlare jag har. Boksamlandet förenar verkligen. Har under några år samlat på sparlåga, men nu när saker och ting har börjat lugna ner sig tänkte jag ägna mig lite åt boksamlingen igen. Huvudtemat är olika bokserier i B. Wahlströms Ungdomsböcker. En trevlig oskyldig hobby och många trevliga bokkamrater över hela Sverige och världen. Alla som klagar på Internet kanske också borde väga in alla sociala möjligheter som erbjuds.

En del av min boksamling - Kitty.

Inga kommentarer: