9 maj 2016

Mönsteråsbloggen går i graven...men återuppstår

Mönsteråsbloggen kommer de närmaste veckorna att bli levande begravd för att sedan återuppstå i en delvis annan skepnad.

De första åren när jag hade hyfsat med tid täckte jag tre områden – lokalpolitik, historia och fotboll.  De senaste två åren har jag bara skrivit sporadiskt som andan faller på. Tiden och krafterna har fattats och kvaliteten har blivit lidande.

Tänker inte göra någon nostalgisk eller tårdrypande svanesång. Jag vet att inläggen med historia och fotboll har varit uppskattade.
När det gäller de politiska eller granskande inläggen så har det förstås varit mer splittrade reaktioner. En del tycker att jag har skrivit orättvist när jag tagit upp problem inom skolan, tystnadens kultur, jävsituationer, rivningsbeslut etc. Jag beklagar givetvis om människor ibland har blivit sårade, men jag har alltid gjort skillnad på sak och person. Och jag har ingen diagnos att skylla på, som skulle kunna ursäkta omdömeslösa inlägg. Det är tvärtom min genomtänkta övertygelse att även lokalsamhället behöver granskande reportage och kritiska röster. Det är endast i en kommun som präglas av tystnad som mina artiklar kan betraktas som omdömeslösa. Det kan givetvis finnas enstaka ord och rader jag ångrar, men inga artiklar i sin helhet.
Exakt hur bloggen återuppstår håller jag på att tänka igenom. Jag har alltid varit tveksam till en blogg med fokus på bilder, då det redan finns tillräckligt av den sorten. Har alltid försökt fokusera på det skrivna ordet och skrivit för dem som vill läsa mer än lättsamma twitterinlägg. Samtidigt vet jag att många mönsteråsare i förskringringen uppskattar bilder. Välkommen tillbaka så får vi se var vi landar.

8 kommentarer:

Lars Nygren sa...

Nej du Jonny. Besinna ditt ansvar. Om du drar dig tillbaka så blir det bara tveksamma lokala bloggar kvar, som ex. Gröna Köpingen och Berts blogg om Mönsterås vilket vore förödande för bildning och folkhälsan. Vi vill ha din blogg kvar i nuvarande skick.

Willy Nilsson sa...

Hej, Jonny!
Citerar Lars Nygren :"Besinna Ditt ansvar!"

Hälsningar!
Willy

Willy Nilsson sa...

Hej!
Fann vid "utgrävningar" detta, som jag tänkt skriva i något sammanhang tidigare, men det blev givetvis inte av då, men nuuuu!

"Tänkte helt kort på Dina olikartade intressen, och förmodar att Ditt fotbollsintresse är Ditt sätt att koppla av. Människor som tänker mycket och / eller har ett gott intellekt, och därtill nyttjar detta under sitt arbete mår nog bra av att koppla av. Eller vad det skall kallas.
Du är nu i gott sällskap!
Professorn och Nobelpristagaren Niels Bohr roade sig ibland med att under pauserna från forskningsarbetet titta på gamla västernfilmer, och funderade litet på VARFÖR hjälten/sheriffen alltid vann duellerna. Ofta var det så att hjälten / sheriffen blev utmanad, och skulle ”dra” mot utmanaren. EN regel är att utmanaren skall dra först, vilket, enligt professor Bohr, innebar att denne, utmanaren, måste bestämma eller tänka ut NÄR han skulle ”dra”, medan hjälten / sheriffen INTE behövde detta, endast iaktta utmanarens rörelser, och så fort utmanaren drog kunde den utmanade dra! Detta var ett handikapp för utmanaren, han måste tänka först! Professor Bohr jämförde detta med det faktum att när en fotbollsspelare är fri framför öppet mål händer det stundom att han slarvar, eller vad det nu kallas, och skjuter utanför! Tydligen tvekar han om VAR han skall placera bollen! Man har frågat spelare hur de tänker under matchen, kanske i en viss situation : ”Vad tänkte du?”, och de svarar ”Jag tänkte inte alls!” Visst, allt sker automatiskt , reflexmässigt, men just framför öppet mål med tämligen gott om tid blir det hela annorlunda, enligt professor Bohr. Spelaren måste TÄNKA, och det tar en viss tid! Niels Bohr slog vad med sina forskarkollegor ; leksaksrevolvrar inköptes, det blev dueller, och professor Bohr (som sheriff) ”sköt” samtliga sina kollegor! (Tyvärr kan jag inte ange källan till detta mitt inlägg, men Husaby och/eller Porla var det i alla fall inte!)

Hälsningar!
Willy

Willy Nilsson sa...

Hej igen, Jonny!
Jag hoppas inte att Du fattar det såsom att jag på nåååågot vis nedvärderar Dit fotbollsintresse! Så är det alls icke!
Hälsning. Willy

Jonny sa...

Hej Willy!
Inte alls. Jag har bara inte hunnit kommentera ordentligt än. Återkommer med respons.

Med vänlig hälsning
Jonny

Bert sa...

"Mönsteråsbloggen går i graven...men återuppstår"!
Det verkar som att Jonny Nilsson ska försöka sig på att efterapa sin ständige följeslagare och frälsare, "Jesus från Nasaret".
Dock verkar det som att han JN tänkt sig att förekomma sin herre genom att direkt efter återuppståndelsen fortsätta jordelivet på ny kula. I vilken skepnad ska bli intressant att se, kanske blir JN ny chef på M-kommunen, detta kan vara anledningen till jordsättningen av kommunkritiska "Mönsteråsbloggen".

Jonny sa...

Willy: Intressant och tänkvärd historia som säkert kan stämma. Det finns nästan alltid något att lära.

Bert: Du kan fortsätta sova gott på nätterna. Mönsterås kommer aldrig att utse mig till kommunchef, eller till någonting överhuvudtaget.

Bert sa...

PHU! Vilken berusande lättnad mitt tunga skrov upplever efter det beskedet!