8 november 2016

Allt har sin tid...

Det var någon som trodde att jag var republikan med mitt fokus på familjen och min misstro mot myndigheter. Nja, jag är nog svårplacerad politiskt. Visst har jag en konservativ sida eftersom jag inte heller tycker om att man dödar barn där de borde vara som tryggast. Har också en stark frihetstörst och liberal sida. Men jag är också av den övertygelsen att man bygger ett samhälle tillsammans och att man i detta samhälle ska sträva efter att bära varandras bördor. Ett samhälle ska vara format så att den som är, kanske tillfälligt, svag, sjuk eller på annat sätt utsatt ska få det stöd som behövs. Vad gäller den aspekten är jag gammelsosse. Men som helhet lär ni inte hitta något parti för mig. Kanske kan du kalla mig socialliberal, men sossar tycker att jag är för konservativ och liberaler att jag är för socialistisk. Med socialism följer ofta myndighetsmissbruk, med liberalism bristande social omsorg och med konservatism mossiga hierarkier, revir och brist på entreprenörskap. Lurigt. Man får försöka känna av vad som behöver betonas lite extra i varje tid.

Snötider. Förkylningstider. Det finns en tid för allt. En tid då gräshopporna äter upp allt man försöker göra gott, och en tid för upprättelse då man får skörda. 

Men min dotter har blivit tokförkyld. Inte lite lagom, utan överdrivet. Har klarat mig hittills, men brukar alltid åka dit. Men jag lovar att hålla mitt föredrag på lördag hur det än blir. I nödfall kan man mixa Paracetamol och Ibuprofen, samt gasa med lite nässpray. Lägg därtill några baljor hett te så ska det nog gå att hålla föredrag, även om det lär höras. I så fall får man repetera utan att använda rösten. Te är förövrigt en vidrig dryck, som bara bör intas vid allvarliga sjukdomstillstånd såsom förkylningar. Likväl är te att föredra framför whisky, i alla fall inför föredrag. För stämningens skull.

Till helgen stundar alltså Festival A-Ö på biblioteket, en berättarfestival med ordet i centrum. Där finns fantastiskt mycket spännande. Fri entré till allt. Se länk för programmet för Högsby och Mönsterås. Mitt bidrag blir föredraget "Sanningar och myter om Mönsterås historia" på Mönsterås bibliotek, lördag kl. 12.00. Jag kommer då att gå igenom några aspekter och påståenden om Mönsterås historia och försöka bena ut vad som är sanning respektive myt.

Inga kommentarer: