20 november 2016

Sluta gnäll och väx upp...

Jag är inte moderat, men ibland tycker jag genuint synd om Fredrik Reinfeldt för det hån och det förakt han har fått utstå för att han inför förra valet visade moralisk resning och talade om ”uppoffringar” och att ”öppna sina hjärtan”. Det sägs att han med dessa ord bidrog till alliansens valförlust. Svenska folket saknade alltså ryggrad. Håkan Juholt använde ett annat ord – solidaritet. Och hur det gick för honom vet vi ju. Han blev inte långvarig som partiledare. Det är helt enkelt inte inne att ställa upp för människor i nöd och det är därför SD har runt 20% i opinionsmätningarna, och det kan bli mer i nästa val. Så nu är det dags att tala klarspråk – det finns inga som helst ursäkter för att rösta på SD. Väx upp istället.

Även om du är arbetslös, bor på den försummade landsbygden, tycker att du får för lite pension, tycker att gamla mamma får dålig äldreomsorg eller tycker det är för många kulturkrockar, så är det ingen som helst j-la ursäkt för att rösta på ett parti med rötterna inom nazismen där en hel del fortfarande är uppenbara rasister. Inga ursäkter alls. Vill du ha mer fokus på landsbygden kan du rösta på Centerpartiet. Vill du få lägre arbetslöshet kan du rösta på antingen alliansen som kanske gynnar småföretagen bäst eller Sossarna som har lång historisk erfarenhet av detta. Vill du ha större del av budgeten till äldreomsorg, så har du ju Vänsterpartiet eller Kristdemokraterna.

Tro mig – det kommer inte att bli bättre välfärd med SD. Deras murbyggande och inkompetens kommer att kosta mycket mycket mer än de besparingar de avser att göra i flyktingbudgeten. Den demokratiska kostnaden lär bli än större. De har gjort uttalanden som tyder på att de kommer att ta över media och domstolar och kulturinstitutioner. Det är bara att titta på Polen och Ungern där partier av det här slaget redan tagit över. På kort tid har demokratin där börjat raseras. Var inte naiv och tro att det blir annorlunda i Sverige.

Men jag noterar att det pågår en smygande indoktrinering i Sverige där icke-SD-folk (diverse krönikörer och ledarskribenter) på högerkanten sprider SD:s idéer och ständigt angriper och hånar den svenska "godheten" som möjliggjort den moraliska resning som gjort att vi kunnat hjälpa så många. Vidare skall man förväntas acceptera en massa dåliga ursäkter som gör att folk röstar på det där halvnassepartiet. Finns ingen som helst anledning att göra SD:s problemformulering till "normalitet" eller börja lyssna på de 15-20 % av folket som inte kan acceptera den ursvenska traditionen att hjälpa och bistå. Stäng dem ute från politiskt inflytande så långt det går så inte Sverige blir ett nytt Ungern eller Polen. Är övertygad att SD kommer att få 20-25% i nästa val. Dags att inse allvaret. Avslöja några nassar till i partiet så går de över 20%.

Gnäll 1: ”Buhu, Sverige har tagit emot för många flyktingar”. Svar: Det är bara att acceptera att det svenskaste som finns är att hjälpa människor i nöd. Jo, jag vet att det är inne att håna den svenska ”godheten”, men du får gilla läget och anpassa dig till den svenska kulturen. I Sverige hjälper vi människor som kommer från krig och lidande. Gillar du inte det kan du ju alltid leta dig till ett annat land där du slipper besväret.

Gnäll 2: ”Buhu, flyktingmottagningen kostar”. Svar: Än sen då. Låt den kosta. Lär dig den mänskliga mognaden att det måste få kosta att hjälpa till. På några årtiondens sikt är du nog glad att de kom hit. Om inte, så får du väl fortsätta sura.

Gnäll 3: ”Buhu, det har blivit så mycket våld sedan flyktingarna kom”. Svar: Inte alls. Det dödliga våldet har minskat de senaste årtiondena, och i ett längre perspektiv har det sjunkit enormt mycket. Och i ett internationellt perspektiv har Sverige en av de lägsta våldsnivåerna i världen. Däremot sker en hel del skjutningar i kriminella miljöer som vissa år kan göra att det går upp något i statistiken. Men flyktingarna står bara för knappt 1% av polisens insatser.

Gnäll 4: ”Buhu. Flyktingar har en annan kultur och annan religion”. Svar: Det har de säkert många gånger. Oavsett vad du tycker om det, så är det svensk lag som gäller. Så länge människor håller sig inom lagens ramar så kan vi inte tvinga människor att bli moderna.

Gnäll 5: Buhu. ”Flyktingarna får bidrag, medan jag har så dålig pension och knappt får mat på äldreboendet”. Svar: Kvalificerat skitsnack. Sverige har ett av de mest förmånliga pensionssystemen i världen och äldreomsorgen håller i ett internationellt perspektiv toppklass, trots att det givetvis finns fel och brister som det alltid har funnits. Tror inte du hade trivts bättre på ett sketet fattighus på 1800-talet när vi hade låg invandring.

Gnäll 6: Buhu. ”Vi har ju redan hög arbetslöshet. Den blir ju inte mindre när flyktingarna kommer hit.”. Svar: Självklart blir det en påfrestning på arbetsmarknaden på kort sikt. Men alla historiska erfarenheter talar för att invandring är bra för ett land på sikt. Att det uppstår vissa problem med dålig integration och kulturkrockar är ingen ursäkt för att rösta på nassepartier. Problem löser man anständigt.

Så…sluta gnäll, väx upp och hugg i istället.

PS: Jo, jag vet, man får inte skriva så här. Numera sägs det att man ska lyssna på SD-väljarna. Det är bara ett uttryck för att man börjar normalisera det partiet. Finns ingen som helst anledning att lyssna på den typen av inhumana åsikter. Sedan vet jag mycket väl att min text inte omvänder en enda SD-väljare. De är som trotsiga små barnungar. Inte ens den ena naziskandalen efter den andra får ju dem att byta parti, så min text spelar ingen som helst roll.

Inga kommentarer: