23 juli 2017

Mina alkoholvanor genom tiderna

Kanske bäst beta av sitt liv igen då. Vi lever ju i narcissistiska tider. Nej, jag har inte alkoholproblem bara för att jag en gång skrev här att jag inte tänkte ta en droppe på hela semestern. Jag vet mycket väl hur det känns när rykten sprids och bryr mig kanske inte så mycket personligen, men jag har barn och hon ska slippa höra skit. Mina alkoholvanor har sett ut som följer i mitt liv:

1. Ungdomsåren. Sen alkoholdebut och de få gånger jag tog nåt var det vin.


2. Växjöperioden. Studentpub nån gång ibland. Fest efter en tenta ibland. Drack förmodligen långt under genomsnittet, men självklart fyllesjuk ibland.


3. Som vuxen i Mönsterås. 2 glas vin varje fredag är standard. Nång gång lite mer. Mindre på semestern. 


4. Har en gång i mitt liv under en tumultartad tvåveckorsperiod druckit mer än den vanliga dosen. Det gör jag aldrig om.


5. Andra droger har jag aldrig testat.


Så då har vi betat av den delen. Kan ju återkomma med betydligt större svagheter som komplement till min vanliga besserwisserattityd. Är en jäkligt knepig typ som har stort frihetsbehov och lever långt ifrån mina ideal i vissa avseenden. Det stör säkert en del, men inte mig. Ideal är något man strävar efter, inte nödvändigtvis lyckas leva upp till. Det glappet är inget jag försöker dölja och det fylls av nåd och kärlek från dom som accepterar mig för den jag är. Ha en fin söndag! Everyday is like sunday.

Inga kommentarer: