1 juli 2017

Resa till Skåne

Har varit på några dagars resa i Skåne som traditionen bjuder. Skåne är ett spännande landskap med många slott och en dramatisk historia. Vädret var uselt, men det spelade ingen större roll. Det är ju bara att fälla upp ett paraply. Och så slipper man toksvettas. Tog en tur över till Helsingör också. Ganska vacker stad med fint litterärt slott. Vem mötte jag i Helsingör? Jo KG, Mönsterås främste expert på Kronobäcks kloster. Förunderlig slump ibland.

På hemvägen blev det som vanligt en vandring i Wanås slottspark för att få ta del av konstutställningen. 30-årsjubileum i år och Wanås är fortfarande spännande. Rörelse var temat i år. Lite väl knäppt ibland kanske, men jag föredrar definitivt det framför tråkig realistisk konst. Gillar när man får tänka till. Och jag tycker om när människor vågar vara kreativa och bejaka det okommersiella.

Kvällarna ägnas så långt möjligt åt skrivande. Deckaren ska vara färdig när sommaren är slut. Men ikväll blir det nog mest slummer och kurerande av nackspärr.

Många fina hus i Härnösand.

På Wanås får den som vill hänga önskningar i träden.
En av mina favoriter i år.
Parfymerade rosa får var en av de konstnärliga nyheterna på Wanås i år (Henrik Plenge Jacobsens) som hade rörelse som tema. De färgade fåren har en historisk förebild. Någon som vet? 30-årsjubileum i år och Wanås är definitivt spännande än. Kanske börjar man äntligen komma ifrån den där hippa stämpeln, även om det förstås finns en och annan installation som känns så knäpp att man för ett ögonblick skulle vilja förflyttas till något ärkekonservativt museum med realistisk tråkkonst.


Några böcker införskaffades i Lund.


Inga kommentarer: