27 september 2017

Hiljas pappa

Hiljas pappa

Jo det är uppenbarligen så en del kallar mig. Föräldrar som snackar skit om mig hemma och sen läcker deras små telningar på skolan. Det sipprar liksom ut.

Men det är gott att ha ett rykte om sig att vara en besvärlig pappa. Förmodligen sticker mitt engagemang i ögonen i deras små perfekta medelsvenssonvärldar där allt ska vara anständigt, menlöst och lagom.

Efter åtta år av mer eller mindre helvete i svensk skola så bryr man sig inte vad andra tycker och tänker. Tvärtom kommer jag engagera mig än hårdare och även lägga mig i redovisningsformer som inte är anpassade efter hennes diagnos, och därmed även betygsättning. En del lärare är duktiga på det, medan andra inte verkar ha en susning. 

Skolsystemet tar bort all nyfikenhet och glädje för många barn. Ja utom för dom som redan har allt fixt och färdigt. Och det är ju föräldrarna med präktiga perfekta ungar som inte tycker om typer som mig. Vad säger vi om det? Hmm…tror vi festar till det med ett litet fuck off!

Det finns lärare som hotat med att anmäla mig om jag nämner dom på bloggen. Kommer jag definitivt att göra. Min dotters lärare kommer att betygsättas offentligt, precis som jag hade omdömen om mina egna, vilket återges i mina memoarer "Mönsteråsbarn".

Snart går det att förhandsbeställa min nya deckare "Den siste mönsteråsaren" men jag återkommer om det i ett särskilt inlägg inom de närmaste dagarna.

Inga kommentarer: